Bandcamp se u petak odriče svoje zarade i snižava cijenu glazbe, stoga kupite i pomognite

‘Ne svirati za mnoge glazbenike može značiti da ne mogu plaćati stanarinu i da gube krov nad glavom’, poručuju iz Bandcampa.

Bandcamp u petak 20. ožujka pokreće jedinstvenu akciju

U vremenu otkazanih glazbenih događanja, mnogi glazbenici gube izvor prihoda. Kako bi podigli svijest o utjecaju pandemije na glazbenike, Bandcamp se odlučio za jednodnevnu akciju “stavljanja novca direktno u džepove glazbenika”.

Kompanija uzima 15% od prodaje digitalne glazbe i 10% od robe (merchandise), no na 24 sata se toga odriče. Od ponoći do ponoći u petak 20. ožujka Bandcamp ruši sve cijene albuma, pjesama i ponuđene robe za svoje postotke. Ukratko, ako želite direktno pomoći autorima koje volite, čekajte petak i ‘navalite’.

“Mislim da je ovo tek početak. Glazbenici će mjesecima osjećati posljedice ovog perioda i kad on završi, tako da mi nastavljamo razvijati kreativne ideje kako obožavatelji mogu što bolje pomoći omiljene izvođače koji ih cijelo vrijeme nagrađuju svojom kreativnošću”, izjavio je direktor Ethan Diamond i dodao: “Možda zvuči jednostavno, ali najbolji način za pomoći umjetnike jest da im pružite direktnu financijsku podršku. Nadamo se da ćete u petak, ali i vremenu izazova pred nama, to i učiniti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X