‘Banzai Manzai!!!’ – nova knjiga Velimira Grgića

U prodaji je nova, 11. knjiga Velimira Grgića, nazvana BANZAI MANZAI!!! – Vodič kroz japansku komediju (Jesenski i Turk, 2013)

'Banzai Manzai!!! - vodič kroz japansku komediju'

Politička korektnost Zapada nije previše utjecala na autohtonu japansku komediju – sadizam, seksizam, rasizam i zlostavljanje životinja uglavnom nisu termini koje tražimo onda kada se poželimo smijati, ali kako to da su ih Japanci u dugoj i bogatoj tradiciji otočkog humora, a nikad više nego u suvremenoj komediji 20. i 21. stoljeća, učinili tako urnebesnim, neizostavnim, katkad ključnim sastojcima humora nacionalnog mainstreama?

Japanska popularna kultura formirala se kroz fascinantne kombinacije autohtonog i uvezenog, asimilirajući zapadnjačke elemente u sve od kuhinja do plesnih podija, a ni s komedijom nije drugačije – BANZAI MANZAI!!! vodi vas kroz jedinstveni i fascinantni svijet japanske komedije, svijet u kojem zen budizam susreće korijene nacionalnog stand-upa nazvanog manzai, a satira u novinskim stripovima sulude televizijske programe i bogati svijet filmskog humora.
Ako do sada niste naučili tko su Downtown, Beat Takeshi, Pankun i Hard Gay – pročitajte BANZAI MANZAI!!! i postanite ovisni o smijanju na nešto posve novo i drugačije!

Kupite online: http://www.superknjizara.hr/index.php?page=knjiga&id_knjiga=86486

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X