Baobab objavio album ‘Zamka’

Ariljska grupa Baobab predvođena gitaristom i pjevačem Mišom Petrovićem za koju godinu proslavit će tri desetljeća postojanja i u susret tom jubileju predstavlja ‘Zamku’, svoj najkompleksniji album dosad.

Baobab ‘Zamka’

Dvanaest pjesama sa nekoliko desetina slika iz života, ali i pregršt osjećanja, uz porodične drame, strasti, ljepotu prirode i vječitu potragu za slobodom, to su samo neki od motiva u pjesmama Baobaba. Prvi singl s albuma je “U malim stvarima”.

“Zamku smo snimali iz nekoliko delova, uživo, a onda su pesme rasle kasnijim nasnimavanjima. Zvuk je postao kompleksniji tako da u nekim pesmama imamo i trube po prvi put, kao i značajniju ulogu klavijatura. Mislim da smo uspeli u tome da energičnost sviranja uživo prenesemo verno i da iskoristimo blagodeti studija ne gubeći inicijalnu ideju. Ivan Ikonić, povratnik u bend posle više od deset godina, doneo je svoj nepredvidivi ali uvek iskreni i energični stil sviranja bubnjeva što me je na neki način i vratiilo u vreme prvog albuma na dobar način,” sumira rad u studiju Mišo Petrović.

Baobab (Foto: Rajko Đuković)

Kao i na ranijim albumima, Baobab ima nove i nove/stare članove. Rajko Đuković je novi član benda – svirao je bas gitaru, pjevao i radio još puno toga, Mišo Petrović je svirao gitare i pjevao, a Ivan Ikonić je svirao bubanj i perkusije. Na albumu još učestvuju Goran Jevtović (vokali), Aleksa Nenadić (bas gitara), Boris Eftovski (klavijature) i Mikhail Meleshikhin (trube). Luka Jelisavčić je snimao i producirao album. Dizajn omota djelo je Vanje Lazović, a spot za pesmu “U malim stvarima” urađen je u Pop-Works produkciji.

Posljednji studijski album Baobab je objavio 2017. godine (“Naše vreme”), poslije toga slijedili su singlovi i EP “Sloboda neće sama doći” (2020). Baobab je svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavo još 1998. godine. Uz brojne promjene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab predvođen Mišom Petrovićem posljednjih godina objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane s glazbenim nasljeđem Boba Dylana, Neila Younga, grupa The Band, Wilco, Calexico…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X