Bas i Stega ima novi album ‘Na istom putu’

Pančevački sastav Bas i Stega predstavlja treći studijski album ‘Na istom putu’, dostupan na svim digitalnim platformama, YouTube kanalu benda i Bandcampu. Njihova glazba je furiozno prožimanje groovea s rockom, psihodelijom, D&B i elektronikom, a za posejetitelje njihovih koncerata često je to rasplesani bunt koji hipnotizira i provocira.

Bas i Stega (Foto: Angelina Kačunković)

Album „Na istom putu” je glazbena kreacija nastala iz jako inspirativnog perioda za bend koji je započeo formiranjem aktualne postave, a razvijao se razmjenom energije, eksperimentiranjem s elektronikom i vokalnim izražavanjem kroz pjesme.

“Mislim da smo na ovom albumu otišli još jedan korak dalje sa kreativnošću i maštom, tako da smo spojili sve naše ideje u kompaktnu celinu koja hipnotiše i kroz muziku prenosi naše poruke, nadrealne doživljaje stvarnosti i stavove. Tokom celog perioda bend je disao kao jedan i uvek pronalazio snagu da živi svoju stvaralačku misiju. Na istom putu nam se našla sada već ustaljena ekipa neverovatnih saradnika sa kojima smo nastavili rad koji je započet još na albumu „Negde daleko” 2019. godine i bez kojih album ne bi bio ovo što je sada. Za nas je „Na istom putu” više od običnog albuma i zbirke pesama, ovaj album je nepokolebljivi životni stav i strast prema stvaralaštvu”, kaže pjevač i gitarist benda Dragan Gale Vlajić.

Bas i Stega ‘Na istom putu’

Prvi singl s albuma „Na istom putu” je pjesma „Osećaj”, a video spot je snimio Aljoša Dakić.

Bas i Stegu čine Gale Vlajić (gitara, vokal, elektronika i efekti), Stevan Đorđević (bas), Miloš Spasić (sint, prateći vokali) i Uroš Kiš (bubnjevi). U ulozi producenta, čovjeka koji radi miks, mastering i dizajnira ovaj jedinstveni zvuk našao se ponovo Srđan Popov, uz tradicionalno snimanje gitara u Pančevu sa Stefanom Gaćešom i gostovanje Sanje Ugrčić Pavlović na vokalima. Vizualno je cijelu priču zaokružila umjetnica Larisa Ackov nadrealnim artworkom koji je animiran u kolaboraciji sa dizajnerom Milanom Perišićem.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X