Beastie Boy Mike D imat će svoju radio emisiju

Premijerna će se emisija emitirati ovoga petka na Beats 1 radiju, pod imenom ‘The Echo Chamber’.

Mike D (Foto: Wikipedia)
Mike D (Foto: Wikipedia)

Emisija je koncipirana tako da u svakom izdanju gostuje neka osoba iz svijeta glazbe s kojom su Beastie Boysi već surađivali, ili pak neki čiji je Mike D poštovatelj i fan, pa voditelj i gost zajedno puštaju muziku koju vole i raspravljaju o njoj. Među planiranim gostima bit će Cassius and Slaves, te Blood Orange.

Emisija će se emitirati dvotjedno na internet radiju Apple Musica, a autor ju je opisao kao “program slobodne forme” u kojem će se vrtjeti razni muzički žanrovi.

U razgovoru za Rolling Stone, Mike D je izjavio: “Kolebam se između aktualnog i onih stvari za koje mislim da su me dosta obilježile i utjecale na mene. Emisija će također ovisiti i o pločama na kojima u ovom trenutku radim kao producent. Znači, ako mi u gostima bude netko s kim radim, puštat ćemo pjesme koje su nas inspirirale pri radu ili smo ih slušali u studiju i zavrtjet ćemo priču oko toga.”

Dodao je kako mu je činjenica što će sam voditi i uređivati emisiju predstavlja komadić njegove fantazije, nešto o čemu je maštao još kao trinaestogodišnjak kad je započeo slušati muziku i kupovati ploče. “Ja sam još uvijek isti muzički fan. Preskočio bih ručak i s tim novcem kupovao 7-inčne singlice, jer sam bio sav u punk rocku u to vrijeme. Poslije se to razvilo, jer sam počeo slušati na drugačiju i čudnu muziku kao što je Liquid Liquid i ESG, a kasnije i na rap. Dakle, to što ću konačno biti u prilici izbaciti posrednika i sam puštati pjesme je neobično ispunjenje sna.

Prva emisija “The Echo Chamber” emitirat će se ovoga petka, 15. srpnja u 20 sati po britanskom vremenu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X