Bebè Na Volè prestaje s radom

One man blues projekt Adama Semijalca, nažalost, je došao do kraja puta.

  •  
  •  
Bebe na Vole (Foto: Monika Bračević)

“R.I.P. Bebe Na Vole – December 2004. – July 2020.”, napisao je Adam Semijalac na svom Facebook profilu jučer, i time označio kraj 16-godišnje karijere jednog od najznačajnijih hrvatskih bluesera.

Bebè Na Volè su započele 2004. godine objavom albuma “Channels”, a samo ime je Adam Semijalac u nekoliko navrata objasnio da je došlo po sistemu da on ispucava svoje pjesme u javnost, tj. ‘svoje bebe’.

Kulminacija kvalitete, a ujedno i šira afirmacija dolazi nakon više od deset godina od starta, točnije 2015. s objavom izvrsnog albuma “Time Of Great Depression”, a nova potvrda autorske kvalitete došla je 2018. i albumom “Hate Is A Wonderful Thing”.

O Adamu i Bebè Na Volè snimljen je i istoimeni dokumentarni film u režiji Vladimira Gojuna, redatelja koji je godinama bilježio njegove nastupe i pratio njegovu neobičnu karijeru.

Posljednji objavljeni singl Bebè Na Volè bio je “Nectarine” iz siječnja 2021. čiji sav prihod od downloada je išao za pomoć stradalima u potresu u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X