Belle and Sebastian otkazuju turneju zbog zdravstvenih problema Stuarta Murdocha

Kantautor se više od dva desetljeća bori sa sindromom kroničnog umora.

Belle and Sebastian (foto: Marisa Privitera/Wikipedia)

Belle and Sebastian otkazali su proljetnu sjevernoameričku turneju dok se frontmen Stuart Murdoch bavi zdravstvenim problemima povezanima s dugogodišnjom borbom sa sindromom kroničnog umora. Turneja je trebala započeti 24. travnja u Meksiku, a prošle jeseni su otkazani i planirani nastupi po Velikoj Britaniji, Europi i Južnoj Americi.

“Kao što možda znate, moje zdravlje se pogoršalo oko studenog 2022.”, napisao je Murdoch na Instagramu. “Iako se nadam da će se poboljšati u nadolazećim mjesecima, smatramo da bi bilo sigurnije otkazati ovu turneju da se pokušam oporaviti, umjesto da riskiramo i otkazujemo u zadnji čas. Imali smo izvrstan plan, izdati naš drugi LP u šest mjeseci i ponovno posjetiti Ameriku. Iako je ploča izašla, morat ćemo pričekati još malo dok ne budemo mogli ići na turneju.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belle and Sebastian (@bellesglasgow)

Zadnji album benda, “Late Developers” iznenada je objavljen je 13. siječnja, nekoliko mjeseci nakon “A Bit of Previous” od prošlog svibnja, koji je bio prvi album Belle and Sebastiana u sedam godina.

Murdochu je dijagnosticiran mialgični encefalomijelitis prije više od dva desetljeća, prije nego što je pokrenuo Belle and Sebastian. Tijekom godina često je to spominjao u svojoj glazbi i intervjuima. “Ja sam onaj dosadni koji se ušulja natrag u hotel i uđe u kadu… možda čim koncert završi,” rekao je za CNN 2018. godine. “Bude mi zlo i izgledam kao invalid sljedeća 24 sata.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X