Belle & Sebastian objavili novi album ‘Late Developers’

Škotski indie pop bend Belle and Sebastian početkom ove tjedna predstavili su ‘I Don’t Know What You See In Me’, najavni singl svog novog albuma ‘Late Developers’ objavljenog danas za Matador Records.

Belle & Sebastian (Foto: Anna Crolla)

Snimljen tijekom istih sessiona kao i album „A Bit of Previous”, (objavljen u svibnju prošle godine), „Late Developers” dolazi poput osunčanog rođaka svog prethodnika. To je svesrdni zagrljaj najsjajnijih tendencija benda koji nije samo svjež i neposredan, već posjeduje onaj Belle & Sebastian je ne sais quoi grupe koja će uvijek biti tu za vas sa savršenim tekstom ili melodijom za trenutak, dok skladno priznaje da je “Every girl and boy / each one is a misery” (pjesma “When The Cynics Stare Back From The Wall”).

Belle & Sebastian “Late Developers”

Sunčana glazbena dispozicija albuma redovito se suočava sa stvarnošću da život i ljubav ponekad nisu dobri. Durski akordi na čembalu i klasičnoj gitari lepršaju, dok Stuart Murdoch i Sarah Martin lamentiraju u harmoniji, “The world is killing me / I’m out to sea” (pjesma “Will I Tell You a Secret”). Belle & Sebastian oduvijek su imali smisla za spajanje glazbe i teksta kako bi izrazili kaotični vrtlog emocija koji prati život, a „Late Developers” ima tu lakoću koja vas podsjeća da (po)slušate stručnjake. U pesmi “Evening Star” Stjuart ležerno interpretira svoj vokalni raspon od dvije i više oktave u okviru prve strofe kao da to nije ništa. Ipak, imajte na umu da se nitko ne napreže i da ovdje nema pretencioznosti. Uvijek se osjećate kao da prijatelji u sobi zajedno razgovaraju kroz glazbu i entuzijastično potiču jedni druge da istražuju svaki mogući put sa žarom i ljubavlju.

“Late Developers”, popis pjesama:

1. Juliet Naked
2. Give A Little Time
3. When We Were Very Young
4. Will I Tell You A Secret
5. So In The Moment
6. The Evening Star
7. When You’re Not With Me
8. I Don’t Know What You See In Me
9. Do You Follow
10. When The Cynics Stare Back From The Wall
11. Late Developers

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X