Bend Kafa u ponoć objavio ‘Olovnu pjesmu’ kao drugi singl albuma Novih odmetnika

Album ‘Iznad tame’ bit će objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Viktora Jare, velikog čileanskog kantautora i aktivista kojeg su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinochetove vojne hunte.

Victor Jara (foto: Wikipedia)

Novosadska grupa Kafa u ponoć čiji su članovi Human Samii, Vladimir Sekulić, Ivan Čkonjević i Igor Stević, objavila je promotivni singl s nadolazećeg albuma Novih Odmetnika ‘Iznad tame (pjesme za Viktora Haru)’.

Kafa u ponoć najjednostavnije se može opisati kao susretanje u zvuku i riječi, spontani tijek koji uključuje i mogućnost da se griješi u tišini, sabranosti i jasnoći noći. Četiri su to osobe različitih senzibiliteta, sa stvaralačkim iskustvima koja obuhvaćaju književnost, slikarstvo, ambijentalnu i eksperimentalnu muziku, jazz i blues. Vole snimati uživo, oko jednog mikrofona. Do danas su objavili dva izbora pjesama: ‘Prva kafa’ (2020-2021) i ‘Istr’ (2021-2022).

Stihove za ‘Olovnu pjesmu’ potpisuje Mehmed Begić, dok je video radila Dragana Nikolić.

Ovo je drugi najavni je singl s albuma južnoslovenske družine Novi Odmetnici, nakon nedavno objavljene pjesme “Svjetlost iz pustinje”, u izvedbi Sanela Marića Mare i Isidore Milivojević. Album “Iznad tame” bit će objavljen na proljeće, a u potpunosti je posvećen životu Viktora Jare, velikog čileanskog kantautora i aktivista kojeg su prije pedeset godina ubili pripadnici Pinochetove vojne hunte.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X