Beni Ducent & Sara Kajari – Novi duo, novi zvuk i novi singl ‘Znakovi’

Beni Ducent, glazbeni producent već više od 20 godina udružio je snage s novom i mladom pjevačicom Sara Kajari te donose njihov prvi singl ‘Znakovi’, koji je ujedno i najava njihovog prvog istoimenog albuma.

Beni Ducent & Sara Kajari ‘Znakovi’

“Pjesma ‘Znakovi’ prva je koju smo napravili skupa, a iako je sporija od svih drugih, željeli smo s njom najaviti album. Kako sam ja više iz elektroničke house glazbe, a Sara više iz R&B i trap glazbe, pokušali smo nekako spojiti ta dva svijeta u nešto novo”, naglašava Beni Ducent.

Navode kako im je s jedne strane bilo izazovno raditi skupa na materijalu, pošto dolaze iz dva odvojena glazbena svijeta, ali s druge strane jako inspirativno jer su u procesu naučili nešto novo, kao i odlike suprotnog glazbenog žanra. Pjesma Znakovi ima minimalistički aranžman, a zvukovi nose karakter iz 80-ih i 90-ih godina.

Sarin prvi susret s glazbom je jazz dance, kojim se bavi od treće godine, a s osam godina kreće na sate klavira. U osnovnoj školi piše poeziju u sklopu izvannastavne aktivnosti, što kasnije prerasta u komponiranje uz klavir. Od malena ima strast za pjevanjem, a s 18 upisuje sate pjevanja te se iste godine počinje se baviti pole danceom. U glazbi pronalazi utjehu i snagu te je vidi kao poziv.

“Naša suradnja je dvosmjerna, ili Beni prvo složi beat na što ja napišem tekst i melodiju, ili mu ja pošaljem ideju teksta i melodije na što on razvije cijeli aranžman. Zapravo sve pjesme koje smo do sada napravili u pravilu su nastale u jednom danu”, ističe Sara.

Inače, Beni je ravnatelj škole za audio inženjering i glazbenu produkciju već više od 15 godina, a Saru je upoznao na projektu The Songwriting Week! koji je pokrenuo 2022. godine. Sara je bila jedna od sudionica projekta u sklopu kojeg je i objavila pjesmu Sve. Iako je već imala nekoliko glazbenih izdanja, ovo je možda prava prilika da ju i šira publika upozna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X