Benu Stilleru i Seanu Pennu trajno zabranjen ulazak u Rusiju

‘Kao odgovor na sve šire osobne sankcije Bidenove administracije protiv ruskih državljana.’

Ben Stiller i Sean Penn (foto: Wikipedia)

Glumcima Benu Stilleru i Seanu Pennu trajno je zabranjen ulazak u Rusiju, objavio je Kremlj u ponedjeljak.

Zvijezde su navedene među 23 druga građanina Sjedinjenih Država kojima je nedavno zabranjen ulazak u zemlju, uključujući senatore Richarda Scotta, Kirsten Sinemu, Patricka Toomeya mlađeg i Marka Kellyja, kao i zamjenike ministrice trgovine Matthewa S. Alexroda, Dona Gravesa, Theu Kandler i Jeremyja Peltera te ministricu Ginu Raimondo.

Službeno priopćenje Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije glasi: “Kao odgovor na sve šire osobne sankcije Bidenove administracije protiv ruskih državljana, skupini osoba iz američkog Kongresa, visokim dužnosnicima, predstavnicima poslovne i stručne zajednice, kao i kulturnjacima (25 osoba), određuje se zabrana ulaska u Rusku Federaciju na trajnoj osnovi. Slijedi popis imena američkih državljana koji su uključeni u rusku ‘stop listu’, temeljenu na principu reciprociteta.”

Vijest dolazi nakon Stillerovog i Pennovog zalaganja za Ukrajinu usred tekućeg rata te zemlje s Rusijom. Služeći kao veleposlanik dobre volje Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice, Stiller se u lipnju sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Producent i redatelj serije “Severance” susreo se i s Ukrajincima koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove zbog ruske invazije, a posjetio je i okupirana naselja u Kijevu.

“Susrećem ljude na koje je rat utjecao i slušam kako im je promijenio živote. Rat i nasilje razaraju ljude diljem svijeta”, rekao je Stiller u videu objavljenom na Instagramu. “Nitko ne odlučuje pobjeći iz svog doma. Traženje sigurnosti je pravo i treba ga poštivati ​​za svaku osobu.”

Penn je, s druge strane, bio na terenu u Ukrajini snimajući dokumentarac o ruskoj invaziji. Prisustvovao je brifinzima za novinare i sastao se s dužnosnicima ukrajinske vlade dok je bio u zemlji. U travnju je izjavio da razmišlja o “podizanju oružja protiv Rusije”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X