Beogradski sastav Bitipatibi objavio album ‘Lešnici divlji 2’

Nakon četiri godine dobili smo nastavak priče koja nas je osvojila na prvo slušanje i uvukla u svoj sneni svijet. Bitipatibi, beogradski dragulj, s albumom ‘Lešnici divlji 2’ nastavlja putovanje koje je započeo s albumom prvijencem ‘Lešnici divlji’ objavljenim 2013. godine. 

Una Gašić, pjevačica sastava Bitipatibi
Una Gašić, pjevačica sastava Bitipatibi

Hipnotički glas Une Gašić, veže nas uz stihove koji nošeni igrom gitara i sintesajzera u shoegaze manirama na slušatelja prenose istinske emocije. Uz Unu i Bitipatibi sanja se, putuje i otkriva nove svijetove u kojima zaboravljamo na brige, odbacujemo nervozu i prepuštamo se svemu onome što nam pružaju. Album “Lešnici divlji 2″ sanjivim melodijama izlazi na kraj sa stvarnosti koja nas okružuje, a Bitipatibi i svojim drugim albumom nastavlja nesebično u svijet odašiljati svoju verziju dream pop glazbe.

Album je snimao, miksao i producirao Goran Crevar, trenutno najzaposleniji beogradski tonski inženjer, mastering je odradio iskusan inženjer Carl Saff iz Chicaga, dok naslovnicu albuma kao i crteže uz tekst svake od pjesama potpisuje Miloš ”Bakaši” Bakalović.

Bitipatibi nam svakim novim koncertom otkriva sve više, a zagrebačkoj će publici predstaviti svoj novi studijski album “Lešnici divlji 2” u klubu Močvara u četvrtak 25. svibnja s početkom u 20 sati.

Trenutnu postavu benda uz Unu Gašić čine Dragan Mihajlović na bas gitari, Vladimir Marković na gitari i Ernest Džananović na bubnjevima. Vladimir Marković, jedan od dvojice osnivača kultnog beogradskog art-rock benda Presing koji će se na koncertu u Močvari pridružiti bendu Bitipatibi i time prvi put predstaviti zagrebačkoj publici.

Album “Lešnici divlji 2” poslušajte u cijelosti na Bandcamp stranici benda.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X