Bill Cosby proglašen krivim za seksualni napad

Komičar i glumac izvorno je s optužbama suočen još prošle godine kada ga je Andrea Constand optužila za seksualni napad u njegovom domu 2003. godine.

Bill Cosby (izvor: screenshot YouTube)

Suđenje je tada okončano u prekinutom sudskom postupku nakon što porota nije bila u stanju isporučiti jednoglasnu odluku.

Ponovno suđenje održano je u općini Montgomery, u Norristownu, u Pennsylvaniji. Porota sastavljena od pet žena i sedam muškaraca donijela je presudu da je Cosby kriv po sve tri točke seksualnog napada – penetraciju s nedostatkom suglasnosti, penetraciju pri nesvjesnom stanju i penetraciju nakon intoksikacije.

Kako izvještava New York Times, za svaku od navedenih točaka Cosbyu prijeti do 10 godina u državnom zatvoru.

Andrea Constand tek je jedna od više od 50 žena koje su Cosbya optužile za seksualne napade i seksualna zlostavljanja no samo je njen slučaj završio u sudskom postupku. Tijekom suđenja svjedočila je da joj je Cosby, tijekom boravka u njegovoj kući, davao tablete zbog kojih bi gubila svijest. Cosby je tvrdio da je riječ o tabletama Benadryl i iako nije svjedočio tijekom postupka njegov je odvjetnički tim obranu temeljio na činjenici da se radilo o konsezualnom odnosu.

Tijekom suđenja, petero drugih žena, uključujući i model Janice Dickinson, svjedočilo je da su imale sličnih iskustava s Cosbyem. Dickinson je rekla da ju je Cosby napao u hotelskoj sobi 1982. nakon što joj je servirao tabletu pod isprikom da joj pomogne s menstrualnim grčevima.

Nakon što je presuda objavljena, sudac Steven T. O’Neill konstatirao je da će Cosby ostati na slobodi do izricanja kazne.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute