Billy Bragg kaže kako nema sumnje da Morrissey širi ideje ekstremne desnice

Bragg je prozvao i Brandona Flowersa iz Killersa jer je ovaj bivšeg frontmena Smithsa prozvao ‘kraljem’ unatoč kontroverzi koja ga okružuje.

Billy Bragg na 4. SuperUho festivalu u Primoštenu (Foto: Tomislav Sporiš)Billy Bragg osudio je Morrisseyja nakon što je ovaj podijelio video s YouTube kanala u kojem se tvrdi da britanski establišment koristi Stormzyja kako bi promovirao multikulturalizam nauštrb bijele kulture. Video koji je u međuvremenu uklonjen, prikazivao je pozitivnu reakciju na Stormzyjev nastup, nasuprot naslovima koji osuđuju Morrisseyjevu podršku desničarskim skupinama. Morrissey je video objavio na svojoj de facto stranici Morrissey Central, pod naslovom: “Stormzyju modro nebo, a Morrisseyju vješala”.

Bragg je na Facebooku napisao: “Prva pomisao bila mi je d se pitam kakve to Morrissey stranice posjećuje da pronađe takav sadržaj i objavi ga isti dan kad se pojavio na internetu?” Pitao se i zašto Morrisseyjev post nije privukao više medijske pozornosti.

Bragg dovodi u pitanje i izjave Brandona Flowersa, frontmena grupe Killers koji je novinarima na pitanje o Morrisseyjevom podržavanju desnice odgovorio kako još uvijek smatra da je Mozz kralj, bez premca u onome što radi. “Pitam se shvaća li Flowers posljedice Morrisseyjeve podrške ekstremno desnoj stranci For Britain? Zna li on kao autor moćnih pjesama poput “Land of the Free”, da For Britain želi graditi barijere imigrantima kakve on sam osuđuje u svojim tekstovima,” piše Bragg koji osuđuje i Morrisseyjevu tvrdnju da mu se brani izreći vlastito mišljenje. “Takve izjave obično čujemo od onih nakon što su svoje mišljenje već izrekli,” kaže Bragg. “Kad promislite malo, oni se zapravo žale zato što im se mišljenje osporava.”

Bragg tvrdi da Morrissey pomaže u širenju ideja desnice: “Oni koji kažu da ovo nema veze s njegovim umjetničkim statusom trebaju se zapitati pomažu li i oni sami odvajanjem čovjeka od djela širenju rasističkih pogleda.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X