Billy Bragg objavio je odgovor na viralni singl Olivera Anthonyja ‘Rich Men North Of Richmond’

Njegova se pjesma zove ‘Rich Men Earning North Of A Million’.

Billy Bragg na 4. SuperUho festivalu (Foto: Tomislav Sporiš)

Engleski kantautor Billy Bragg objavio je novu pjesmu, inspiriranu viralnim singlom Olivera Anthonyja “Rich Men North Of Richmond”.

Braggova pjesma dolazi kao odgovor na nedavni hit američkog country pjevača i bivšeg tvorničkog radnika i farmera Olivera Anthonyja. Pod nazivom “Rich Men North Of Richmond”, pjesma bi se mogla protumačiti kao himna radničke klase, budući da Anthony pjeva o “prodavanju duše” za “sranje od plaće” i kritizira političare i “bogataše sjeverno od Richmonda” koji “žele potpunu kontrolu”.

Pjesma, koja spominje društvene probleme kao što su beskućništvo i kriza mentalnog zdravlja u zemlji, prikupila je gotovo 30 milijuna pregleda od objavljivanja ranije ovog mjeseca. Međutim izazvala je i kontroverze, a neki su je kritizirali kao “himnu desnice” koja je i “uvredljiva” za ljude krupnije građe.

Bragg je sada objavio vlastitu pjesmu inspiriranu internetskom senzacijom. Predstavljajući svoju pjesmu “Rich Men Earning North Of A Million”, Bragg je objasnio da je ideja za pisanje pjesme bila inspirirana nakon što je “vidio onaj isječak Olivera Anthonyja kako pjeva svoju pjesmu” i osjetio je kako mu “duh [pokojnog američkog folk izvođača] Woodyja Guthrieja šapuće na uho”.

“‘Pomozi tom tipu’, stalno mi govori Woody. ‘Daj mu do znanja da postoji način da se nosi s tim problemima o kojima pjeva’, kaže Bragg. “Danas sam sjeo i napisao ovaj odgovor na pjesmu gospodina Anthonyja, za ljude poput njega i ljude poput vas.” Njegova pjesma obraća se svim vrstama “radnika” i podržava ideju sindikalnog udruživanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X