Biohazard u Puli – Billyjeva divlja proslava 43. rođendana

Kvaliteta prije kvantite mogao bi glasiti sažetak 11. Viva La Pola! festivala. Isto tako bez imalo omalovažavanja prema festivalu koncert se umjesto Viva La Pola mogao nazvati i proslava rođendana Billyja Graziadeija (pjevač Biohazarda).

Billy Graziadei iz Biohazarda u Puli na Viva la Pola! festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Da će večer biti odlična pokazali su nastupi zagrebačke grupe Katran koja je imala čast otvoriti festival. O njihovoj kvaliteti se sve brže širi glas. Rasturili su nedavno u Zagrebu kao predgrupa Crowbaru u Močvari, a pozornica pulskog Uljanika nije bila iznimka gdje su otprašili ponajviše pjesama sa svog novog uratka „Lost Manners“ kojeg toplo preporučamo za preslušavanje.  To je jedan od bandova o kojima ćemo jako puno (dobroga) čuti u skorije vrijeme.

Nakon njih slijedio je domaći band Anger koji je bio fantastično prihvaćen od publike, ne samo radi toga što su iz Pule nego i radi energije koju su prenijeli na publiku. Anger su ujedno o pobjednici Pulske gitarijade, a sviranje ispred Biohazarda bio je dokaz i koliko u kvaliteti nimalo ne odstupaju od bendova sa zapada. Nakon njih Biohazardova službena predgrupa Undivided odradila je svoj nastup i sve je bilo spremno za ono što su svi čekali cijelu večer.

I onda oni – Biohazard. Gledao sam ih u travnju u sklopu Rebelion Toura u Beču i očekivao sam dobru svirku, ali ono što je slijedilo može se opisati samo kao apsolutni spektakl. Sat i pol žestoke svirke. Postoji li uopće hit koji nisu uspjeli odsvirati u to vrijeme? Sat i pol?! Govorimo o hardcore muzici gdje su pjesme vrlo kratke i gdje redovni koncerti traju po sat vremena, a ne o nastupu banda na festivalu (koji je dan ranije nastupao u Mađarskoj i gdje je nastup trajao 45 min). Nikome se niti u jednom trenutku nije odlazilo sa stagea iako je nastup trajao puno više od predviđenog.

Apsolutno svi su uživali u nastupu – od samog banda pa do svakog pojedinca koji je bio u publici. Jedini prekid za vrijeme koncerta bio je kada su pjevaču Billyju Graziadeiju organizatori donijeli tortu i poklone. Sve ostalo proletilo je u sekundi. Skakanje po stageu, skakanje u publiku, publika na stageu, band u publici – suradnja je bila nevjerojatna. Čak niti manji problemi s Billyjevom gitarom nisu ga omeli da sam sebi na najbolji način uljepša rođendan.

Još jednom posebna pohvala i organizatoru prvo za to što su uopće uspjeli dovesti ovako veliko ime u Pulu i onda prirediti svima zaista vrhunsku večer kakva se već dugo ne pamti na ovim prostorima. Ovo je jedan od onih hardcore koncerata o kojima će se još dugo pričati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X