Björk otkazala kampanju prikupljanja sredstava na Kickstarteru

Kampanja je trebala trajati do 27. veljače i prikupiti 375.000 britanskih funti.

Björk (Foto: Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin)

Islandska avangardna glazbenica pokušala je preko online servisa za prikupljanje sredstava potrebnih za razvoj novih projekata, skupiti novac za lansiranje Biophilia Android/Windows aplikacije. Jučer je zaustavila kampanju jer je do sada prikupila 15 tisuća funti što je daleko od ciljanih 375.000. Službeno priopćenje svima koji su bili ili jesu zainteresirani za projekt glasi:

“Dragi podržavatelj, Odlučili smo zaustaviti Kickstarter kampanju jer čini se kako su troškovi preveliki, a i naša očekivanja preoptimistična. Za sada je najbolje pritisnuti pauzu. Stvari se vrlo brzo mijenjaju; možda već sljedeće godine ili u roku od nekoliko mjeseci će biti znatno jeftinije reprogramirati. Izuzetno smo zahvalni za pomoć koju smo do sada primili, veliko hvala svima koji su uplatili donacije, i male i velike. Vi ste nesebično dali svoj teško zarađen novac za nešto veće od vas samih, za nešto u što vjerujete, vaši prilozi duboko su nas dirnuli. Još jednom, hvala. Još uvijek tražimo način kako postići cilj – o tome ćemo vas i dalje informirati.”

Biophilia aplikacija sadrži mini aplikaciju za svaku od deset pjesama na albumu, a također se koristi i kao dio Biophilia edukativnog programa. Aplikacija već postoji za iPhone i iPad i košta 12.99 američkih dolara. Ideja za kampanju na Kickstarteru došla je nakon mnogobrojnih upita o alternativnoj verziji aplikacije koji su stigli iz siromašnijih regija i od strane škola sa slabim budžetima.

Biophilia dječje radionice istražuju umjetnost, znanost, prirodu i tehnologu i sljedbenice su obrazovnog programa koji je iniciran na Islandu gdje je Björk pod okriljem islandskog Sveučilišta u Reykjaviku razvila program, a čije gradsko vijeće za obrazovanje osigurava iskustvo Biophilie u svim gradskim školama.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X