Black midi singlom ‘John L’ najavljuje drugi studijski album ‘Cavalcade’

Singlom i spotom ‘John L’ Black midi najavljuju drugi studijski album ‘Cavalcade’ (Rough Trade. 2021). ‘John L’ je mistični vrtlog od pjesme, čak i po njihovim standardima.

Black midi ‘Cavalcade’

Vrlo brzo po okupljanju i pojavljivanju na sceni (2017.), Black midi su opisivani kao ‘najuzbudljiviji bend na otoku’ (neki su čak rekli ‘najbolji novi bend u Velikoj Britaniji o kojem nitko ništa ne zna’). Prvi singl “bmbmbm” i hype kojeg su stvorili privukao je pažnju publike, kritike, booking agenata – jednom riječju svih. Dobivali su ulaz na velike festivale s jednom jedinom pjesmom! black midi su 2019. stigli i u zagrebačku Močvaru gdje su odsvirali cijeli prvi album “Schlagenheim” (Rough Trade, 2019), i više nisu bili ‘najbolji novi bend u Britaniji o kojem nitko ništa ne zna’.

Black midi (Geordie Greep – gitara, glavni vokal, Cameron Picton – bas, vokali i Morgan Simpson – bubanj) nevjerojatnom lakoćom spaja post-punk, jazz, math-rock, noise-rock, čak i elektroniku, a zvuk je obogaćen vrlo zanimljivim i efektnim vokalnim izričajem. Svirke uživo su najbolje za doživjeti ih u potpunosti, ali kao i mnogima, i njima je prošla godina bila sasvim drukčija od planirane, pa su i novi album odlučili raditi sasvim drukčije.

Singlom i spotom “John L” najavljuju drugi studijski album “Cavalcade” (Rough Trade. 2021). “John L” je mistični vrtlog od pjesme, čak i po njihovim standardima. Greepov uvijek neočekivani vokal zvuči neobično na posve nov način jer razotkriva priču o kultnom vođi čije se stado okreće protiv njega, dok Jerskin Fendrix i Joscelin Dent-Pooley na violini i Kaidi Akinnibi na saksofonu, daju zvuku benda jedan novi, tjeskobni element, a Simpson svojim moćnim bubnjanjem pojačava kaotičnu energiju.

Režiju spota potpisuje Nina McNeely (režirala je i Rihannin “Sledgehammer” i Gaspar Noeov “Climax”), a ispunjen je kaotičnim vizualima, zamišljen kao “crna komedija o tome što se događa s vođama kultova kad se sljedbenici okrenu protiv njih”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X