Black Mountain i Pridjevi u Močvari – Pridjevi više od priloga

Sinoć smo još jednom imali priliku prisustvati koncertu na kojemu je domaća predgrupa doslovno pojela zvijezde večeri. Pridjevi su na sinoćnjem koncerti u Močvari bili više od priloga. Bili su glavno jelo.

Pridjevi u Močvari (Foto: Izidor Tačković)

Psihodelični projekt Dina Santaleze sa Ninom Romić i Ivanom Picek dolaskom Levija i Erola (ABOP, Kries) postao je bona fide supergrupa. A i zvuče tako. Zavijajuće gitare i klavijature, rubno psihotično unisono pjevanje djevojaka, opasan beat i Erolove čvrste u ovoj postavi basističke dionice publiku su začas odvukle na halucinogeno putovanje koje je kulminiralo pred sam kraj divljačkom “Lucifer i ja”, a za koje jedino možemo žaliti što je prekratko trajalo, jer ga glavni izvođači večeri nisu mogli pratiti. Učestalost ponavljanja takvih slučajeva jasno daje do znanja trenutačnu snagu domaće scene.

U naznačeno vrijeme početka koncerta, Močvara je zjapila iznenađujuće prazno, no do izlaska Pridjeva na pozornicu okupilo se možda sedamdesetak duša. U međupauzi se, pak, klub ugodno popunio i nakon razdoblja prtljanja po opremi bili smo spremni poslušati što nam Black Mountain ima za ponuditi.

Black Mountain u Močvari (Foto: Izidor Tačković)
Black Mountain u Močvari (Foto: Izidor Tačković)

Black Mountain nije objavio službeni studijski album već pet godina. Riječ je o bendu koji je već neko vrijeme iza svog vrhunca, koji su vjerojatno postigli već na svojem prvom albumu, što prilično jasno pokazuje i setlista na ovoj neobičnoj turneji koja nije, dakle vezana za neki novi materijal. No, izlazak na pozornicu s “Modern Music” graničio je s katastrofom. Bas je parao uši na najgori mogući način, vokali nisu čuli sami sebe, niti ih je publika mogla razumjeti, nastala je neorganizirana kakofonija u potpunoj suprotnosti kontrolirane buke koju su nam predstavili Pridjevi prije njih. Stvari su se ponešto popravile na sljedećoj, “Stormy High”, da bi sve koliko-toliko sjelo na svoje mjesto na sporoj “Tyrants” i postignuto je maksimalno od onoga što nam je te večeri Black Mountain mogao ponuditi.

Bez previše uzbuđenja, solidno odrađena svirka benda koji smo trebali gledati, ako ne prije deset, a ono prije nekih pet godina, a ne danas. Možda i sama Močvara nije bila optimalno mjesto za ovaj koncert, koja u zadnje vrijeme često pati ili od prevelikih gužvi i vrućine ili od užasnog osvjetljenja, kao sinoć. Sa Black Mountain teško da ćemo se susretati ponovo, ali ni oni, niti mi ne bismo trebali patiti zbog takvog raspleta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X