Blue Note najavljuje kolekciju Milesa Davisa ‘Complete Birth Of The Cool’

Povodom 70. obljetnice sessiona za album ‘Birth of the Cool’.

Miles Davis “The Complete Birth of the Cool”

Legendarna jazz etiketa Blue Note će 17. svibnja objaviti “The Complete Birth of the Cool”, kolekciju snimaka noneta Milesa Davisa nastalih na sessionima 1949. i 1950., od kojih je dio bio objavljen 1957. na albumu “Birth of the Cool”.

Album je u podrumu iza kineske praonice rublja na Manhattanu snimila skupina istomišljenika i jazz modernista koju su činile buduće zvijezde žanra kao što su Gerry Mulligan, Lee Konitz, Max Roach, John Lewis, aranžer Gil Evans i trubač Miles Davis koji je tada s 22 godine po prvi put predvodio bend. Deveteročlana postava nije privukla mnogo pozornosti sve dok njihova glazba nije objavljena na ploči sedam godina kasnije.

“The Complete Birth of the Cool” po prvi put okuplja svu glazbu ovog kolektiva na dvije ploče i u digitalnom obliku, uključujući kompletan studijski materijal i jedine snimke uživo zablježene u Royal Roostu. Snimke će također biti po prvi put remasterirane za vinilni format nakon izvornog objavljivanja.

Dvostruki će vinil biti popraćen knjižicom s arhivskim fotografijama i novi esejom is pera američkog povjesničara glazbe i osvajača Grammyja Ashleyja Kahna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X