Bob Dylan optužen zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice 1965. godine

U optužnici podignutoj u petak 13. kolovoza Dylana se optužuje da je djevojčicu drogirao i opijao alkoholom prije nego što ju je u više navrata seksualno zlostavljao.

Bob Dylan snimljen 1966. godine (Foto: Wikipedia)

Boba Dylana optužila je žena, koja je u vrijeme navodnih incidenata imala 12 godina, za oduzimanje slobode, zlostavljanje i nanošenje emocionalnog stresa. Dylanov pravnik porekao je te tvrdnje.

U tužbi podnesenoj u petak (13. kolovoza) Vrhovnom sudu na Manhattanu – neposredno prije zatvaranja “prozora za retrospektivu” (tzv. lookback window) stvorenog Zakonom o žrtvama djece – tvrdi se da je Dylan, tada star oko 20 godina, maloljetnu tužiteljicu drogirao i opijao alkoholom prije nego što ju je seksualno zlostavljao.

Prema tužbi, kako je prvi izvijestio The New York Daily News, tvrdi se da se tijekom šest tjedana travnja i svibnja 1965. Dylan “sprijateljio i uspostavio emotivnu vezu” s djevojkom (identificirana inicijalima J. C.), te ju je potom i fizički i emocionalno je zlostavljao.

Dylanov pravni zastupnik je izjavio da je tvrdnja 68-godišnjakinje neistinita i da će nobelovca “energično braniti na sudu.”

Na drugom mjestu u tužbi navodi se da je J. C. “zadobila fizičke i psihičke ozljede, uključujući teške emotivne i psihološke tegobe, poniženje, strah, disocijaciju, ljutnju, depresiju, tjeskobu, osobna previranja i gubitak vjere, teški šok za njezin živčani sustav, fizičku bol, duševnu tjeskobu, te emocionalna i psihološka oštećenja”.

J. C. također traži i za sada neutvrđenu odštetu i suđenje pred porotom.

Saznajte više: Gdje je Bob Dylan bio u travnju i svibnju 1965. godine

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X