Bob Dylan traži novčanu kaznu za odvjetnike zaslužne za tužbu za seksualno zlostavljanje

Dva odvjetnika optužena su za ‘bezobrazno’ nedolično ponašanje i ‘sustavna kršenja pravila otkrivanja’.

Bob Dylan (foto: Screenshot/Netflix)

Tužba koja je tvrdila da je Bob Dylan opetovano seksualno napastvovao neimenovanu 12-godišnju djevojčicu 1965. odbačena je prošlog mjeseca, a sada pjevačevi odvjetnici traže “novčane sankcije” protiv pravnog tima koji ju je podnio, javlja Billboard.

Tužba je datirana jedan dan prije zatvaranja prozora za njujorški Zakon o zaštiti djece, koji je otvorio zastaru i omogućio preživjelima desetljećima stara zlostavljanja da traže pravdu. Stručnjaci za Dylana odmah su doveli u pitanje vremenski okvir prijave, koji nije odgovarao javnoj evidenciji njegovih kretanja.

Zatim, tijekom procesa otkrivanja u srpnju ove godine, žena nije uspjela predati tekstualne poruke i e-mailove, a Dylanovi odvjetnici su rekli da njezini postupci “snažno sugeriraju da je tužitelj uništio dokaze koji su izravno relevantni za središnje činjenične navode.” Dana 28. srpnja slučaj je odbačen i ne može ponovno podnijeti.

Dylanovi odvjetnici optužili su njezine odvjetnike, Daniela Isaacsa i Petera Gleasona, za “bezobrazno” nedolično ponašanje i “sustavna kršenja pravila otkrivanja”.

“G. Isaacs i g. Gleason nisu trebali pokrenuti ovu tužbu — optužujući okrivljenika za gnusan zločin — ako je nisu namjeravali odgovorno pokrenuti”, napisao je Orin Snyder, Dylanov glavni odvjetnik, sucu 4. kolovoza. “Više je nego prikladno pozvati ih na odgovornost.”

Nikakav traženi iznos u dolarima nije javno objavljen. U situacijama kao što je ova, uobičajeno je tražiti da odvjetnici suprotnih strana plate troškove odvjetništva optuženika, koji se vjerojatno kreću u desecima tisuća dolara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X