‘Bohemian Rhapsody’ postao najisplativiji glazbeni biopic svih vremena

Biopicu o grupi Queen ide vrlo dobro na kino blagajnama.

  • 11
    Shares
Isječak iz ‘teasera’ biopica ‘Bohemian Rhapsody’ (izvor: YouTube)

“Bohemian Rhapsody” i službeno je postao glazbeni biopic s najvećom zaradom u povijesti filma, izvještava Deadline. Biopic o grupi Queen, u kojem Remi Malek igra Freddieja Mercurya, izbačen je krajem listopada, a do sada je zaradio više od 600 milijuna dolara, od toga samo u SAD-u 175 milijuna.

“Bohemian Rhapsody” tim je brojkama uspio prestići do sada nedodirljivi mjuzikl “Mamma Mia” iz 2008. godine koji je zaradio nešto sitno manje od 600 milijuna dolara.

“Čim je naš marketinški tim vidio i shvatio potencijal filma, znali smo odmah da je naš glavni zadatak osigurati globalnu kampanju koja će se znati nositi s energijom koju donosi ovaj film. Uz sve to, imali smo na raspolaganju glazbeni katalog koji je nosio i sam film i našu kampanju, tako da smo, sveukupno gledajući, imali sjajne karte na raspolaganju”, izjavio je Pam Levine, predsjednik marketinga u 20th Century’s Fox.

“Ponosni smo što je konačnom uspjehu filma pridonio i svaki pojedini kotačić u našem marketinškom timu. Bila je to globalna, višefunkcionalna kampanja koja je provedena onako kako smo ju zamislili na početku. Istinski timski rad”, zaključio je.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X