Boris Štok na vrhu Top-liste prodaje u Hrvatskoj

Album ‘Minimalizam’ Borisa Štoka (Aquarius Records) novi je predvodnik Top-liste prodaje, postavši jedanaesti naslov na broju jedan u 2024. godini.

Boris Štok ‘Minimalizam’

Najviši novi ulaz ujedno je i novi predvodnik liste – album “Minimalizam” riječkog pjevača Borisa Štoka (broj 1), što ga čini trećim studijskim naslovom u ovoj godini koji je u tjednu ulaza na listu izravno došao na sam vrh. Ranije ove godine isto su postigla izdanja Za šaku ljubavi (Mladen Grdović, Croatia Records, 21. veljače) i Indexi (27. ožujka). Istodobno, ovo je prvi ulaz Borisa Štoka na Top-listu prodaje.

Na albumu Minimalizam nalazi se deset pjesama, obrađenih u soft jazz pop aranžmanu, a na kojima je Boris Štok ugostio glazbenike poput Matije Dedića, Ivana Popeskića, Elvisa Stanića, Tereze Kesovije i Ante Gele.

“Imponira mi čuti da se album prodaje, s obzirom na to da je drugačije od svega što sam do sada radio. Lišen je “velike” produkcije i ambicije, a opet intiman, autentičan sa jakim karakterom u umjetničkom smislu. Hvala dragoj publici što prepoznaje moj rad i još jednom hvala svim izvrsnim glazbenicima sa kojima sam surađivao na ploči”, izjavio je Boris Štok povodom ovog rezultata.

Ploča grupe One Possible Option “Eter” (Croatia Records) dospjela je na drugo mjesto, a treću poziciju zadržao je remaster izdanja “Indexi” (Indexi, Croatia Records). Prošlotjedna predvodnica, kompilacija “25 Greatest Hits” (Tomislav Ivčić, Croatia Records) se nalazi na broju četiri, dok krug pet najprodavanijih zaključuje koncertni zapis “Sare Renar Live @ Kset” (Croatia Records).

Album Due Lipe “Radical Optimism” (Warner Music/Dancing Bear) treći uzastopni tjedan je najprodavanije licencno izdanje u Hrvatskoj. Time je postao prvi naslov s tri ili više tjedna u nizu na vrhu strane Top-liste prodaje poslije pet mjeseci (KUD Idijoti “Glupost je neuništiva”, Helidon/Dancing Bear, od 6. do 27. prosinca 2023.).

Ploča “The Tortured Poets Department” Taylor Swift (Republic/Universal Music Hrvatska) popela se na drugu poziciju, dok je na broju tri debitirao novi studijski naslov Billie Eilish “Hit Me Hard and Soft” (Interscope/Universal Music Hrvatska). Preostala dva mjesta među pet najprodavanijih drže dva EP-a K-pop žanra Dream()scape (NCT Dream, SM Entertainment/Dancing Bear, broj 4) i Super Real Me (ILLIT, Belift Lab, broj 5).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 13. do 19. svibnja 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X