Bowiejev producent Tony Visconti misli kako bi glas velike Adele mogao biti manipuliran

Svijet je unisono zadivljen Adeleinim vokalnim sposobnostima, pa čak i oni ljubitelji muzike koji nikada ne bi priznali kako slušaju ovakav tip popa ne mogu poreći da pjevačica ima posebne vokalne sposobnosti.

Adele (Foto: Wikipedia) i Tony Visconti (Foto: Sebastian Visconti/Facebook)
Adele (Foto: Wikipedia) i Tony Visconti (Foto: Sebastian Visconti/Facebook)

Ipak, Tony Visconti, producent najpoznatiji po radu s Davidom Bowiejem, u svom je posljednjem intervjuu upozorio kako je sasvim moguće da Adele nema tako impresivan glas kako se misli.

“Kada uključite radio, na njemu možete čuti gotovo 90 posto kompjuterizirane glasove. Svi znamo da Adele ima fantastičan glas, ali čini mi se da je upitno radi li se uopće o njenom autentičnom glasu, ili o manipuliranoj varijanti glasa. Ne znamo, ne možemo biti sigurni”, izjavio je Visconti za Daily Star.

I doista, činjenica jest da je većina moderne radio glazbe jako postproducirana, ali bez obzira na to teško je povjerovati da čak i Adele treba pomoć kompjutera. Ipak, Visconti tvrdi da današnji pop zvuči toliko savršeno da je dosadan, jer je u njemu sve na svome mjestu.

Ova je izjava došla u trenutku u kojemu promovira britansku natjecateljsku emisiju Guitar Star koju Visconti vodi, pa je pomalo ironično da upravo vodtielj reality showa propituje autentičnost dobitnice Grammyja. Govoreći o ciljevima svog novog showa, Visconti je izjavio: “Tražim virtuoze poput Hendrixa, Cobaina i Bowieja.”

Pitanje je postoje li danas muzičari takvog kalibra i je li reality show pravi način da ih se pronađe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X