‘Božje janje’ uskoro pred sudom

Frontmen benda Lamb of God, Randy Blythe pod teretom Češkog javnog tužitelja za ubojstvo iz nehata.

  •  
  •  
Randy Blythe (Foto: Wikipedia)

Randy Blythe proveo je pet tjedana u zatvoru nakon što je na koncertu Lamb of God s pozornice odgurnuo jednog od upornih fanova koji se želio popeti na pozornicu. Mladić je pri padu udario glavom i od posljedica pada kasnije umro. Bilo je to 2010. godine, nakon višemjesečne istrage podignuta je optužnica, pa pjevača uskoro očekuje suđenje u Pragu.

Njegov odvjetnik, Larry Mazer dao je sljedeću izjavu vezanu uz slučaj: “Unatoč tome što je smrt obožavatelja Lamb of God tragičan događaj, ni na koji način ne smatram da je Randy učinio išta nedolično čime bi prouzročio ozljede koje su mladića na kraju stajale života. Plaćanje ulaznice za koncert ne uključuje publici pristup pozornici. Od kada je na pozornici ubijen Dimebag Darrell Abbott, izvođači svih žanrova bolje su čuvani za vrijeme svojih nastupa kako bi se izbjegla opasnost od potencijalnih obožavatelja čije su namjere postati dio izvedbe. Vjerujemo kako je Randy toga dana postupio ispravno i profesionalno kada je veliki broj obožavatelja nagrnuo na pozornicu, njihov broj je vidljiv na snimci objavljenoj na internetu. Izjava organizatora koncerta obuhvaća priznanje za propuste u osiguranju i izostanak upotrebe primjerene barikade za tu večer. Brojne izjave obožavatelja koji su bili prisutni te večeri kontradiktorne su iz razloga mnoštva koje je pokušalo nahrupiti na pozornicu. Naša je trenutna pozicija pokušati kroz obranu uvjeriti suce u nevinost Randy Blythea u svim optužbama kako bi bila skinuta ljaga s njegovog imena i kako bi mogao nastaviti svoju karijeru, uvijek imajući na umu da je nakon koncerta Lamb of God preminuo jedan obožavatelj.”

Saznajte više: Pjevač grupe Lamb Of God uhićen zbog ubojstva

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X