Brian Johnson dobio kip od plavog kamena na mjestu gdje je održao prvi koncert kao član grupe AC/DC

Kip Briana Johnsona iz AC/DC-a otkriven je u nedjelju 16. travnja u Namuru, u Belgiji, kako bi se obilježio prvi koncert koji je odsvirao s bendom 29. lipnja 1980. godine u Palais Des Expositionsu u tom gradu.

Brian Johnson (Foto: Wikipedia)

Projekt je realiziran nakon kampanje prikupljanja sredstava koju su pokrenuli obožavatelji AC/DC-ja Michel Remy, Mike Davister i Georges Boussingault, uz podršku nacionalne radijske postaje RTBF Classic 21.

Sam kip izradila je tvrtka Design Stone iz Libramonta, korištenjem prvoklasnog belgijskog plavog kamena, prirodnog kamena koji se vadi u Belgiji, a navodno je star između 150 i 350 milijuna godina.

Grupa AC/DC ostala je 1980. godine bez svog originalnog pjevača Bona Scotta koji je umro nesretnim slučajem. Na njegovo mjesto došao je Brian Johnson iz uglavnom anonimne grupe Geordie. Album “Back To Black”, prvi Brianov, objavljen 25. srpnja u SAD-u, a 31. srpnja u Velikoj Britaniji, no nitko tada nije znao kako će proći kod publike.

Kao i svaki veliki bend, tako je i AC/DC imao nekoliko koncerata na ‘neutralnom terenu’ za zagrijavanje. Prvi takve vrste s Brianom Johnsonom u redovima dogodio se upravo 29. lipnja 1980. u Namuru u Belgiji.

“Back In Black” je u međuvremenu postao četvrti najprodavaniji album svih vremena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X