Brian Wilson svirat će ‘Pet Sounds’ album na festivalu u Brightonu

Brighton Festival ‘Together The People’ najavio je ekskluzivni koncert Briana Wilsona u rujnu 2016. Publika će tom prigodom moći će čuti njegovu izvedbu klasičnog albuma ‘Pet Sounds’ od početka do kraja.

Brian Wilson (Foto: Wikipedia)
Brian Wilson (Foto: Wikipedia)

Brianu Wilsonu će se na velikom događaju pridružiti njegov bivši kolega iz benda Al Jardine, a osim albuma koji je odredio brojne glazbenike, svirat će i brojne druge stvari Beach Boysa, kao i neke iz njihovih solo karijera.

Kasnoljetni festival održat će se 3. i 4. rujna u Preston Parku u Brightonu, a osim Wilsona svirat će The Horrors, Turin Brakes, Hiatus Kaiyote, Gaz Coombes, Natty i Songhoy Blues.

Festival se reklamira kao obiteljski, pa je u svoju ponudu uzvrstio i specijalni line-up za djecu. Otvoren je svim uzrastima, kao i muzičkim žanrovima, a osim bogate glazbene ponude ima i projekcije filmova, debate, poeziju.

Početkom godine Brian Wilson je najavio i ranoljetnu “Pet Sounds” turneju kojom će proslaviti 50 godina od izlaska ovog klasika.

“Potpuno je nestvarno sjediti ovdje i razmišljati o tome kako smo objavili “Pet Sounds” prije punih 50 godina. Volim svirati ovaj album sa svojim bendom i zaista se veselim što ćemo ga svirati ljudima širom svijeta”, izjavio je tom prilikom.

Turneja počinje u svibnju s deset britanskih koncerata, a u Londonu će svirati 20. i 21. svibnja.

Osim velike “Pet Sounds” turneje najavio je i svoje memoare koji bi trebali biti objavljeni u listopadu 2016. pod imenom “I’am Brian Wilson”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X