Britanski glazbenici imaju problema s dobivanjem američke radne vize

Posljednjih pet godina britanski bendovi imaju problema s visokim cijenama i uopće dobivanjem radne vize za turneje po Americi. Međutim, unatoč brojnim kampanjama za promjenu procedure, situacija postaje sve gora, kako navodi portal Louder than war.

Desert Mountain Tribe
Desert Mountain Tribe

Već se nekoliko godina čuju priče o tome kako se britanskim bendovima za koncertna gostovanja po Americi za radnu vizu naplaćuju basnoslovne cifre koje iznose i po 6.000 funta (60 tisuća kuna), te kako nerijetko ne uspijevaju dobiti vizu na vrijeme što rezultira sve češćim otkazivanjem turneja. Posljedice ovakve američke vizne politike najviše osjeti publika kojoj se novac za kupljenu kartu u ovakvim slučajevima često ne vraća.

S druge strane, američki glazbenici za britansku radnu vizu moraju platiti tek 30 funta, i taj je nesrazmjer razlog zbog kojega razne organizacije iz glazbenog biznisa kampanjama pokušavaju doskočiti ovome problemu. Ovim se kampanjama pokušavaju ujednačiti troškovi koštanja radne vize i pojednostaviti sam proces njenog dobivanja, koji se prečesto zna zakomplicirati.

U posljednjem takvom slučaju, menadžer benda Desert Mountain Tribe, Andrew P. Childs, požalio se kako na svoja iskustva organizacije američke turneje koja bi, kako stvari trenutno stoje, mogla biti otkazana usprkos tome što je potrošio velik novac i uložio puno vremena na njezinu pripremu.

“Kao rezultat nedosljednog viznog režima, koji se pritom sve više komplicira, Desert Mountain Tribe ne može ući u SAD kako bi promovirali svoj album prvijenac “Either That Or The Moon” koji je u Americi izuzetno dobro prihvaćen.”, naveo je Childs u svojoj izjavi. Navodi kako je bend bio prisiljen odgoditi nastup 4. travnja u New Yorku, te još dva koncerta u Washingtonu i Clevelandu, unatoč tome što je i američki izdavač njihovog albuma Metropolis Records apelirao na požurenje izdavanja radne vize.

Childs navodi kako su na vrijeme zatražili sve potrebne dokumente i kako mu nije jasno kome je u interesu da se ovakve stvari događaju mladim, još neafirmiranim bendovima koji na promotivnim turnejama svojih prvijenaca uvijek imaju veće troškove nego zaradu. Dodaje i kako je ovako nelogičan sistem gotovo smiješan ako se uzme u obzir da zbog njegovih rupa problema imaju i američki izdavači. Naglasio je i kako se ovim problemom britanska vlada uopće ne zamara i ne poduzima ništa da se to riješi, što cijelu stvar čini još skandaloznijom.

Bend se, navodi Childs, ipak nada da će američku turneju započeti ovoga petka, s tjedan dana zakašnjenja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X