Britanski koncertni prostori i klubovi javljaju da su ušli u ‘crveni alarm’

Kampanja #SaveOurVenues hitno je pozvala širi glazbeni sektor, ljubitelje glazbe i lokalne zajednice na ‘odlučne, izravne akcije’ u Velikoj Britaniji.

Kampanja u Velikoj Britaniji #SaveOurVenues (Spasite naše klubove)

Zaklada Music Venue Trust proglasila je stanje crvene uzbune i unovačuje sve raspoložive i zainteresirane strane za javnu potporu jer se stotine koncertnih prostora još uvijek suočavaju s trajnim zatvaranjem uslijed ograničenja zbog pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji.

Iako će primatelje vladinog Fonda za oporavak kulture od 1,57 milijardi funti biti objavljeni 5. listopada – a konačne odluke o financiranju lokalnih glazbenih prostora u Engleskoj, Škotskoj i Walesu potvrđene do 16. listopada – zaklada Music Venue Trust je situaciju proglasila “kritičnom” jučer ( 30. rujna), upozoravajući da sudbina stotina prostora, time i radnih mjesta sada visi o koncu. Očekuje se da će samo dio koncertnih prostora kojima je to potrebno dobiti sredstva, a šefovi industrije tvrde da vlada nema plan B.

“Nakon šest mjeseci borbe za preživljavanje, lokalna glazbena mjesta sada se suočavaju s dvotjednim razdobljem velike neizvjesnosti u kojem će o njihovoj budućnosti odlučivati ​​rezultat jedne najave o financiranju vlade”, rekao je izvršni direktor MVT-a Mark Davyd za NME i nastavio: “Vlada je stavila sva svoja jaja u jednu košaru i nema rezervni plan da spriječi potpuni kolaps cijelog ovog kulturnog sektora, dovodeći u opasnost preko 200.000 radnih mjesta i milijarde funti ekonomske aktivnosti.”

Nakon što je britanski kancelar Rishi Sunak objavio detalje vladinog novog Zimskog ekonomskog plana za sljedećih šest mjeseci prošloga tjedna, kako prestaje shema daljnjeg upravljanja, glazbena je industrija uzvratila nedostatak podrške mnogim glazbenicima, samozaposlenima i osoblje unutar mjesta koja su prisiljena zatvoriti zbog COVID-19.

MVT tvrdi da je „ovo zakomplicirano tijekom sastanka koji je organizirao Odjel za kulturu, medije i sport kada su na brojne upite zastupnika koji su pitali što će vlada poduzeti da spriječi kolaps glazbene industrije uživo odgovorili sudionicima navodeći da se Fond za oporavak kulture ‘stavljao se na raspolaganje’ ”.

Iz MVT-a to tumače kao “pokušali smo sve” odgovor. “Na nama je – vlada možda neće uspjeti spasiti naše koncertne prostore, ali mi se kao pojedinci još uvijek možemo boriti za svoj opstanak”, poručuju iz Music Venue Trust u želji da se lokalne zajednice shvate i žele pomoći prostore za okupljanje svojih žitelja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X