BTS kažu da osjećaju kako postoje ‘zidovi’ za Azijate u glazbenoj industriji

Jedan od najpopularnijih K-pop bendova progovorio je o tome što znači biti Azijat u globalnom glazbenom biznisu.

BTS (Foto: Wikipedia)

Tijekom nedavne tiskovne konferencije, koja je održana ubrzo nakon prvog dana njihovih koncerata Permission To Dance On Stage u Los Angelesu, korejski septet je upitan o porastu antiazijskog raspoloženja diljem svijeta, prema Teen Vogueu.

“Nisam rođen i odrastao u inozemstvu, ali kao Azijati – ovih proteklih godina, našeg puta oko svijeta, uistinu smo osjetili zidove. Zidovi se uvijek mogu opisati riječima, ponekad su vidljivi, ponekad nevidljivi, ali osjetni”, ” rekao je RM, vođa BTS-a.

“Kada govorimo o mržnji prema ljudima iz Azije, naš put, nagrade i naša glazba pomažu svakom Azijatu u svijetu”, kazao je RM, a grupa je o diskriminaciji progovorila i proljetos u ožujku kad je podržala pokret #StopAsianHate.

Na drugom mjestu tijekom press konferencije, boyband se dotaknuo i svoje druge nominacije za Grammy, ovaj put za “Butter” na nadolazećoj ceremoniji 2022. godine. “Nije lako biti nominiran za Grammyja, a nije lako ni osvojiti Grammy”, rekao je Suga i dodao: “Zapravo sam zahvalan što još uvijek postoje prepreke i izazovi na kojima možemo raditi da bi ih prevladali. Postoji jedna korejska izreka koja kaže da se svako drvo može srušiti s deset udaraca sjekirom. Mi smo naše udarili dvaput, možda ako ga udarimo još osam puta…”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X