‘Can’t Get You Out Of My Head’ – najizvođenija pjesma desetljeća u Britaniji

Pjesma ‘Can’t Get You Out Of My Head’ Kylie Minogue proglašena je najemitiranijom pjesmom desetljeća u Velikoj Britaniji.

Kylie Minogue 'Can't Get You Out Of My Head'

Pjesma Can’t Get You Out Of My Head koja je 2001. bila hit broj jedan na britanskom otoku najviše je puta bila emitirana u radijskom eteru, a također i najizvođenija, bilo da je riječ o diskotekama ili prepjevima uživo od drugih izvođača. S tim podatkom je javno izašao Britanski zavod za zaštitu autorskih prava (PRS) koji skuplja i isplaćuje tantijeme glazbenika i skladatelja.

Na drugom mjestu je singl „Toxic“ Britney Spears, na trećem „Angels“ Robbieja Williamsa, na četvrtom „Superstar“ pjevačice Jamelie, dok je na petom „Just A Little“ Liberty X-a. U ukupnom zbroju tih pet pjesma je izvedeno 875 milijuna puta u proteklih deset godina.

Pjesmu „Can’t Get You Out Of My Head“ napisala je Cathy Dennis, a zanimljivo je da su pjesmu odbili Sophie Ellis-Bextor i S Club 7 prije nego se Kylie Minogue odlučila snimiti je. Pop promašaj desetljeća za Sophie Ellis-Bextor i S Club 7, reklo bi se.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c18441Eh_WE&ob=av2n[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X