Changer Meetup program u Šibenik dovodi Josipu Lisac i Laibach

Uz razmjene znanja te podizanja profesionalnih i društvenih standarda,Changer Meetup je i jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava od 23. srpnja do 1. kolovoza 2017. u Šibeniku, na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri.

Josipa Lisac
Josipa Lisac

U njegovom je središtu pet trodnevnih programa (Changer Meetup conference, Changer Meetup multimedia, Changer Meetup street art, Changer Meetup playground i Changer Meetup music) koja će okupiti najznačajnije domaće i regionalne nositelje promjena u područjima kojima se oni bave (od businessa do umjetnosti) te obogatiti sve sfere poslovnog, zabavnog i kulturnog života grada u periodu od 26. do 28. srpnja. Zbog činjenice da dobra hrana mijenja pogled na svijet, od 23.07. do 01.08. u samome centru, Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u sasvim novom gastronomskom doživljaju Four Croatia kroz kojeg se – kao moderan street food – reinterpretiraju namirnice i autohtone vinske sorte hrvatskih regija(Changer Meetup food & fun).

Led drummers (Foto: Dan Brady)
Led drummers (Foto: Dan Brady)

Ulaz na sve programe je slobodan, osim na koncert grupe Laibach u tvrđavi sv. Mihovil (četvrtak, 27. srpnja) te na koncert Josipe Lisac (petak, 28. srpnja) u tvrđavi Barone. Za njih je potrebno nabaviti ulaznicepo cijeni od 150,00 knu sustavu Entrio, u City Pointu šibenskih tvrđava (Ulica don Krste Stošića 1) ili na blagajnama tvrđava sv. Mihovil i Barone, a u prodaji je i Changer Meetup fortresses experience ulaznica za oba koncert po cijeni od 230,00 kn.

Changer Meetup conference posvećena je izlaganjima inovativnih lidera iz poslovne zajednice. U sklopu konferencije održat će se Node School (škola programiranja) u Muzeju Grada Šibenika, radionica Augmented reality u Galeriji sv. Krševana, Freelancing na dalmatinski i Crowfunding radionica Hrvoja Hafnerate paneli u Maloj loži (Trg Ivana Pavla II.) na kojima će, između ostalih, sudjelovati i: Branimir Brkljač (Top Shop, Kosmodisk), Ivan Piko Stančić (glazbenik, producent i akademski slikar), Monika Mikac (COO, Rimac automobili), Marko Jukić (CEO, Vollo), Marko Mišulić (CEO, Rentlio), Martina Grgić (COO, Smart Lumies), Ladislav Jurić (CEO, Bagizzmo), Stevica Kuharski (CEO, Locodels)… Moderatori su Ivan Brezak Brkan (Netokracija) i Luka Sučić (HUB385). Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, potrebno je jedino prijaviti se ranije na radionice putem linka ukoliko im želite prisustvovati: https://changer.hr/radionice/

Laibach
Laibach

Changer Meetup multimedia po prvi puta u Hrvatsku donosi luminare engleske umjetničke grupe Arhitects of Air koji će biti postavljeni na Poljani. Radi se o velikoj pneumatičkoj skulpturi (poput balona na zemlji), dimenzija 60 x 20 m, u koju posjetitelji ulaze te ju doživljavaju kroz različita svijetla i boje kojima je izložena. Ovakvi luminari bili su smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, kao što je prostor ispred zgrade opere u Sidneyu, a iz Šibenika Arhitects of Air odlaze na Sziget Festival u Budimpeštu.Hiper team – 3D mapping na sasvim će nov način oživjeti pročelje katedrale sv. Jakova, dok je čast da otvori Changer Meetup pripala Ivanu Marušiću Klifu i njegovim multimedijalnim instalacijama u crkva sv. Krševana.

Changer Meetup street art na šibenskim će ulicama predstavit pomaknute realnosti suvremenih umjetnika kroz njihove originalne izričaje. 36 Mountains Festival tako donosi najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene u TZ grada Šibenika. Imelda Ramović u Zagrebačkoj će održati izložbu Prints created on a smartphone, a vjerojatno najatraktivniji dio uličnoga programa bit će androidni engleski Led Drummersi. Njihov nastup na Trgu Republike Hrvatske tijekom kojeg će se izražavati svijetlom, specifičnim pokretima tijela te snažnim hipnotizirajućim ritmom bubnjeva nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za Senor Markusena rezerviran je prostor ispred HNK-a na kojem će ovaj multinstrumentalist pokazati svoje umijeće sviranja jednog od najčudesnijeg instrumenta na svijetu.

Pentalum Heerlen (Foto: Jeroen van Zwieten)
Pentalum Heerlen (Foto: Jeroen van Zwieten)

Changer Meetup playground namijenjen je najmlađim članovima našega društva. Za njih smo pripremili šest dječjih radionica na kojima će, kroz igru i otkrivanje novih znanja i iskustava, razvijati inovativnost, ali i pravo te potrebu na vlastito izražavanje i komunikaciju. Svi sadržaji su suvremeni, multimedijalni, interaktivni, urbani i zabavni, a radionice su mentorirane od strane profesionalnih stručnjaka umjetničke organizacije WRUM, koji su posebno kvalificirani i imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima. Program se odvija na Rivi (Trg Petra Šubića), a sastoji se od: No work just play – radionice plesne improvizacije, Tvornice zvuka – radionice klasičnih i manje klasičnih instrumenta koji susreću elektroniku,Geometrije u prostoru – radionice produkt dizajna, #Takeovera -radionice društvenih mreža prilagođena mlađem uzrastu, Pozdrava s Jadrana–radionice dizajna vlastitih razglednica Šibenika teToxic beats – radioniceizrade elektroničkih naprava od svakodnevnih predmeta.

Changer Meetup music rezerviran je za dva najjača imena regionalnih glazbenih promjena: grupu Laibach i jedinstvenu Josipu Lisac. Oni će svoje koncerte održati u tvrđavama sv. Mihovi i Barone, a cijelo vrijeme trajanja Changer Meetup povijesna će jezgra biti mjesto besplatnih živih svirki ABOPA, Chuija, Sowasa, Hrvatske funk delegacije te nekih od najboljih hrvatskih DJ-ja.

Organizatori Changer Meetupa su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija fakat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X