Cigarettes After Sex najavljuju novi album ‘X’s’ i svjetsku turneju

Dream pop bend je podijelio i prvi singl s albuma, ‘Tejano Blue’.

Cigarettes After Sex “X’s”

Dream pop zvijezde Cigarettes After Sex najavile su svoj treći album, “X’s” koji bi trebao izaći 12. srpnja preko Partisan Recordsa. Najavili su i veliku turneju po arenama u znak promocije nadolazećeg izdanja.

“X’s” je prvi album grupe Cigarettes After Sex nakon pet godina, a pjevač i glavni tekstopisac Greg Gonzalez naslanja se na zvuk sporih pop balada iz 70-ih i 80-ih. Kao i na prethodnim albumima Cigarettes After Sex, tekstovi se vrte oko romantike i intimnosti, a Gonzalez istražuje uspon i pad četverogodišnje veze.

“Album se čini brutalnim”, izjavio je Gonzalez u. “Mogao bih sjediti i pričati o ovom gubitku s nekim, ali to ne bi zagrebalo površinu. Moram stvarno pisati o tome, pjevati o tome, imati glazbu, a onda mogu početi analizirati i učiti iz toga. Ili ga samo proživjeti – na dobar način.”

U podršku albumu Cigarettes After Sex krenut će na ogromnu svjetsku turneju koja će se protezati do proljeća 2025. godine. Europski nastupi benda održavaju se u studenom, a najbliži nam je koncert u bečkoj Wiener Stadthalle 3. studenog.

Cigarettes After Sex objavili su i “Tejano Blue”, prvi singl s nadolazećeg albuma. S nježnim, sanjivim gitarama, bend nudi svoj uobičajeni minimalistički zvučni stil s puno reverba. Gonzalez kaže da su ga nadahnuli Cocteau Twins, kao i neki latino utjecaji koje je čuo dok je odrastao u El Pasu, uglavnom Selenini Como La Flor.

“X’s” je prvi album Cigarettes After Sex nakon albuma “Cry” iz 2019.

“X’s”, popis pjesama:

01. X’s
02. Tejano Blue
03. Silver Sable
04. Hideaway
05. Holding you, Holding me
06. Dark Vacay
07. Baby Blue Movie
08. Hot
09. Dreams From Bunker Hill
10. Ambien Slide

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X