Cijena ulaznice na dan koncerta The Nationala umanjena za 30 kuna

Koncert grupe The National koji će se održati 2. srpnja na zagrebačkoj Šalati biti prvi na kojem će naša publika izravno osjetiti pogodnosti novog poreznog zakona kojim je PDV na ulaznice umanjen s dosadašnjih 25 na 10% a koji na snagu stupa prvog dana srpnja.

The National (Foto: Tomislav Sporiš)

Tako će se ulaznice i na sam dan koncerta umjesto najavljenih 250 kuna prodavati po dosadašnjih 220 kuna, a koliko će ih točno biti na blagajni Šalate ovisi naravno o tome koliko će ih ostati u ovih zadnjih nekoliko dana pretprodaje, no zajamčen je minimum od 100 ulaznica. Organizator napominje da je ovo tek prvi u nizu koncerata u organizaciji Žednog Uha na kojima će publika osjetiti ovu promjenu poreznog zakona.

Svi povoljni faktori ukazuju da će koncert američkih RnR pjesnika – The National biti jedan od bitnijih i uzbudljivijih koncerata i događaja u Hrvatskoj u 2013. godini.
Protekla godina s izlaskom novog albuma Trouble Will Find Me postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im uvećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji rock albuma odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg rock benda.

Pored visoko ocijenjenog novog albuma i aktualne svjetske turneje u tijeku, našli su inspiracije te su svoje djelovanje proširili na performans i film. Nedavno su imali konceptulani nastup u muzeju moderne umjetnosti MOMA u New Yorku kada su po konceptu islandskog konceptualnog umjetnika Ragnar Kjartanssona izveli svima nam znani broj Sorrow, čak 105 puta u kontinuitetu što je trajalo čitavih 6 sati. Nastupom u muzeju još jednom su pokazali svoju ljubav prema umjetnosti što ih izdvaja iz klasičnog obrasca popularnosti glazbene industrije. Svoju popularnost isključivo su stekli talentom u skladanju i pisanju poezije što je i osnovni stari recept, korjen tradicionalnog  američkog rocka. Kao šlag na torti s obzirom na dinamiku i niz uspjeha inspiririalil su Mattovog brata Tom Berniggera da napravi zabavan i živopisan dokumentarni film o bendu The National naziva Mistaken for Strangers.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X