Cinkuši imaju ‘Ptičekovu svadbu’

Glazbena družina Cinkuši se vraća nakon gotovo pet godina s novim studijskim snimkama kojima najavljuju svoj novi studijski album.

Cinkuši ‘Ptičekova svadba’

Pankersko-rokerska svježina i energija koja se sjedinjuje s elementima teške i prkosne povijesti života običnog čovjeka, težaka, grubost i melankolija, žestina i emotivnost i dalje su glavna srž njihova izričaja.

Najbolje ih je svojevremeno opisao kritičar Toni Matošin: “Pomiruju sjevernohrvatske, odnosno zagorsku, prigorsku i međimursku glazbu s novim valom, tradiciju s popularnom kulturom oduzimajući zaboravu vrijedne note i verse. …domaći recept… izgradnja vlastitog glazbenog iskaza s rukama duboko u narodnoj riznici, pritom bez osjećaja za bilo kakve granice.”

Cinkuši su skupa s Markom Firstom krenuli u novu avanturu 2022. godine te potpisuju glazbu za dugometražni igrani film „Nosila je rubac črleni“, u režiji Gorana Dukića, a po scenariju Sandre Antolić. Na 69.Pula film festivalu film je osvojio nagradu publike – Zlatna vrata Pule i Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu ( Ljubo Zečević).

„Mi smo se dobro zabavljali prilikom snimanja filma, u kojem čak malo glumimo, a super nam je bilo i prilikom stvaranja mjuze koje ima podosta. Rubec trenutno igra u kinima po Hrvatskoj, hodite ga pogledati, baš je dobar“, kažu sami Cinkuši te najavljuju: „Izašao je video, s kadrovima iz filma, taman stignete naučiti tekst “Ptičekove svadbe” da skupa zapjevamo na dragoj nam sad već tradicionalnoj priredbi “Međubožični koncert” koji će se održati u Močvari 30. prosinca”, najavljuju i pozivaju Cinkuši.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X