Cjelodnevni koncert Rockin’ 1000 u Ceseni

Prošlog se ljeta u talijanskoj Ceseni skupilo tisuću muzičara koji su simultanom live izvedbom ‘Learn to Fly’ Foo Fightersa naumili namamiti Davea Grohla i bend u svoj grad.

Rockin' 1000 u Ceseni (Foto: Rockin' 1000 / Twitter)
Rockin’ 1000 u Ceseni (Foto: Rockin’ 1000 / Twitter)

U naumu su i uspjeli, pa su Foo Fightersi u listopadu 2015. zaista održali koncert u Ceseni, gradiću u kojem obitava manje od sto tisuća stanovnika.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JozAmXo2bDE[/youtube]

Prošloga su tjedna, pak, horde rokera, koji su se u međuvremenu počeli nazivati Rockin’ 1000, ponovo okupili u Ceseni, ovoga puta na cjelodnevnom koncertu.

Tom se prilikom prilikom inicijalnoj tisući pridružilo još dvjesto muzičara koji su zajedno odsvirali covere: White Stripes (“Seven Nation Army”), David Bowie (“Rebel, Rebel”), Nirvana (“Smells Like Teen Spirit”), Blur (“Song #2”), The Black Keyes (“Gold on the Ceiling”), AC/DC (“It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”), The Beatles (“Come Togheter”), Patti Smith (“People Have the Power”), The Ramones (“Blitzkrieg Bop”), Steppenwolf (“Born to be Wild”) i The Verve (“Bittersweet Symphony”).

Osim toga, napravili su i potpuri Jimija Hendrixa i Led Zeppelina od pjesama “Purple Haze”, “Foxy Lady”, “Kashmir” i “Whole Lotta Love”.

Pogledajte snimke:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78g6uhRlP-I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BT0lCBwR2qA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LOKWmcJUXkg[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X