Cjelodnevni tribute Lou Reedu u njujorškom Lincoln Centru

U subotu 30. srpnja u čast Lou Reedu održan je cjelodnevni tribut koncert u Lincoln Centeru u New Yorku. Organizirala ga je Laurie Anderson, Louova udovica, a sudjelovalo je mnoštvo njegovih prijatelja, glazbenika i umjetnika na koje je ovaj veliki umjetnik izvršio utjecaj.

Lou Reed (Foto: Wikipedia)
Lou Reed (Foto: Wikipedia)

Na događaju pod nazivom The Bells: A Daylong Celebration of Lou Reed, najljepše ljubavne pjesme The Velvet Underground izvodili su Anohni, Mark Kozelek, Emily Haines, Laurie Anderson i mnogi drugi.

Laurie Anderson je događaj organizirala uz pomoć Reedova producenta i prijatelja Hala Willnera, a osim svirke njegovih poštovatelja i prijatelja bilo je moguće dobiti poduku od Louovog tai chi učitelja, vidjeti instalaciju šest njegovih gitara koje zuje, pogledati filmove o Lou Reedu.

U kućnom bendu događaja svirali su Lee Ranaldo i Steve Shelley (Sonic Youth), a gostovali su još i Lenny Kaye (Patti Smith Group), Jasse Malin, JG Thirwell, Jon Spencer, David Johansen (New York Dolls), John Zorn i drugi.

Bilo je upriličeno i javno čitanje Louove poezije, a čitali su je Steve Buscemi, Anne Carson, Willem Dafoe, Julian Schnabel i dugi.

Lou Reed, jedan od najvećih američkih glazbenika i tekstopisaca, umro je 27. listopada 2013.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X