Cjelodnevni tribute Lou Reedu u njujorškom Lincoln Centru

U subotu 30. srpnja u čast Lou Reedu održan je cjelodnevni tribut koncert u Lincoln Centeru u New Yorku. Organizirala ga je Laurie Anderson, Louova udovica, a sudjelovalo je mnoštvo njegovih prijatelja, glazbenika i umjetnika na koje je ovaj veliki umjetnik izvršio utjecaj.

Lou Reed (Foto: Wikipedia)
Lou Reed (Foto: Wikipedia)

Na događaju pod nazivom The Bells: A Daylong Celebration of Lou Reed, najljepše ljubavne pjesme The Velvet Underground izvodili su Anohni, Mark Kozelek, Emily Haines, Laurie Anderson i mnogi drugi.

Laurie Anderson je događaj organizirala uz pomoć Reedova producenta i prijatelja Hala Willnera, a osim svirke njegovih poštovatelja i prijatelja bilo je moguće dobiti poduku od Louovog tai chi učitelja, vidjeti instalaciju šest njegovih gitara koje zuje, pogledati filmove o Lou Reedu.

U kućnom bendu događaja svirali su Lee Ranaldo i Steve Shelley (Sonic Youth), a gostovali su još i Lenny Kaye (Patti Smith Group), Jasse Malin, JG Thirwell, Jon Spencer, David Johansen (New York Dolls), John Zorn i drugi.

Bilo je upriličeno i javno čitanje Louove poezije, a čitali su je Steve Buscemi, Anne Carson, Willem Dafoe, Julian Schnabel i dugi.

Lou Reed, jedan od najvećih američkih glazbenika i tekstopisaca, umro je 27. listopada 2013.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X