Clutch objavili novi album ‘Sunrise on Slaughter Beach’

Američki underground rock prvaci Clutch, veliki miljenici ovdašnje publike, objavili su novi album ‘Sunrise On Slaughter Beach’, ususret dolasku u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 25. studenog.

Clutch ‘Sunrise on Slaughter Beach’

Izlazak novog albuma prati velika turneja u sklopu koje se Clutch vraća u Zagreb. Trinaesti album objavljen na vlastitoj etiketi Weathermaker donosi devet pjesama i uvodi elemente, poput vibrafona, theremina i ženskih vokala. Od “Red Alert (Boss Metal Zone)” koja otvara album, preko “Slaughter Beach” ili “Mountain Of Bone”, do “Nosferatu Madre” i “Mercy Brown” sa slojevitim vokalima, mediji hvale album “Sunrise On Slaughter Beach”.

Metal Planet Music kaže da je Clutch proizveo čudovište koje otpušta slojeve soničnog uništenja, a Pro-rock.com navodi da je album ujedinio sve ono što ih čini velikim bendom. Kerrang piše da je i nakon trinaest albuma Clutch i dalje jedinstven i sjajan bend koji je usavršio umijeće izražavanja, a Rocknload Mag navodi da su se, uz njegovanje prepoznatljivog zvuka, još jednom pokazali kao pioniri koji se ne boje istraživati.

Clutch u Zagreb dolazi nakon nastupa u SAD-u, a turneja ih kroz studeni i prosinac vodi primjerice po UK-u, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj ili Austriji. Njihov premijerni dolazak u Hrvatsku u ljeto 2016. planiran u klubu Močvara rasprodan je u svega 4 dana, nakon čega je preseljen u Tvornicu kulture za koju su se sve ulaznice prodale mjesec dana uoči održavanja. Nakon koncerta band je više puta istaknuo da im je zagrebački nastup bio jedan od najdražih u posljednjih nekoliko godina te je Zagreb bio uključen kao jedini datum u regiji i na sljedećoj turneji. I te 2018. su rasprodali Tvornicu tri tjedna unaprijed, a 25. studenog vratit će joj se u sklopu velike europske turneje.

Uz Clutch će u Zagrebu nastupiti Green Lung, britanski metal bend koji kombinira hard rock, proto metal i dozu okultnosti u svom izričaju, kao i Tigercub, rock trojac iz Brightona koji je izgradio temelje na nezaboravnim nastupima uživo i moćnom zvuku gitara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X