Croatia Billboard Songs: Hiljson Mandela u naletu

Neki pomaci za domaću glazbu su se počeli događati na Croatia Songs listi na Billboardovim stranicama.

Hiljson Mandela (Foto: promo)

Prošlog tjedna je Hiljson Mandela, član utjecajnog trap kolektiva KUKU$, te jedan od pionira ovog žanra u Hrvatskoj, objavio je iščekivani prvi solo album “Mandela Effect”, a ovaj tjedan se može vidjeti i efekt na Billboardovoj Croatia Songs ljestvici.

Hiljson Mandela je ušao s čak tri singla među 25 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj, redom; “McLaren” na 13. poziciji s gostujućim Rastom, “Gori sve” na 14. poziciji s gostujućim Palcem i na 23. poziciji s pjesmom “Lova”. To se dosad nije dogodilo niti s jednim hrvatskim glazbenikom otkad lista postoji.

Na prvom mjestu je “Gad” Voyage & Nucci, na drugom “Omađijala” Devito & Relja, na trećem “Nyokosuzi” Inas, dok je na četvrtom “Roze” Jala Brat, Devito & Buba Corelli.

Utjecaj Eurosonga je vidljiv i na Billboardu. Tako je Konstraktina “In corpore sano” ponovno ušla na listu i to na petu poziciju (na 5. mjestu je bila i u Torinu), a odmah iza nje, na šestom mjestu je ovogodišnja pjesma pobjednica “Stefania” koju izvodi ukrajinski Kalush Orchestra. Na listi je također i pjesma “SloMo” španjolske pjevačice Chanel i to na predzadnjem 24. mjestu, dok je na 20. mjestu Måneskin i njihova pjesma “Supermodel” koja je također bila izvedena u finalnoj večeri Eurosonga.

Od pjesama i glazbenika s engleskog govornog područja najvišu, 16. poziciju drži Kentrick Lamar s new entry pjesmom “N95”.

Cijelu listu pogledajte ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X