Crowbar u Močvari – Razglednica iz grotla pakla

Nakon 13 godina legendarni je Crowbar vratio svoj teški sludge iz močvara New Orleansa u zagrebačku Močvaru.

Crowbar u Močvari (Foto: Roberto Pavić)

Publiku je u pozamašnom broju izvrsnom svirkom i odličnim scenskim nastupom privukla već i druga predgrupa, zagrebački hardcore outfit Katran, predvođen karizmatičnim Pablom impozantnih vokalnih sposobnosti. Njihov, ove godine objavljeni, materijal „Lost Manners“ i energičan nastup najavljuju zanimljivu i žestoku priču u budućnosti.

Kirk Windstein i ekipa iz Crowbara prije i poslije koncerta pila je pivo, opušteno čavrljajući i uslikavajući se s fanovima, no na pozornici ležernoj atmosferi nije bilo mjesta.

Obrijane glave i duge crne brade s dva sijeda pramena, Kirk je, pomalo nalik nekom badass jazavcu, režao i urlao u pratnji masnih, valjajućih zvukova sludgea, začas stvarajući atmosferu grotla pakla noćnih klubova u kakve bi u nekom holivudskom filmu otac otišao u potragu za odmetnutom kćeri koja se odala životu poroka. Iako su novi album „Symmetry in Black“ objavili prije manje od mjesec dana, s njega su odsvirali tek singl „Walk With Knowledge Wisely“ pred kraj koncerta.

Setlista se više oslanjala na prethodni album „Sever the Wicked Hand“, s kojeg su osim naslovne zaredom odvirali i „The Cemetery Angels“ te „Liquid Sky and Cold Black Earth“. Velik dio publike cijeli je nastup popratilo headbangingom i uzdignutim prstovnim rogovljem vidno oduševljeno činjenicom da mogu u svom gradu ponovno svjedočiti Kirkovoj mračnoj fešti.

Nakon tucet pjesama i nešto više od sat vremena odsvirali su još „Self-Inflicted“ na bis i raspustili fanove na cigarete i pivo na terasi, a zvuk koji su im ostavili u ušima valjat će se prijeteći još barem nekoliko dana u podsvijesti, čimegod da se bavili.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X