CTD predstavlja novu pjesmu ‘Neću, ne želim’

Postaju li otpor i bunt sve rjeđi fenomeni? Jesmo li zaboravili biti buntovni?

CTD (foto: Dinko Šimac)

CTD (Carstvo teatralnog djelovanja) je umjetnički projekt koji čini dvojac Nikola Milosavljević i Rajnard Hraščanec. Prvi singl “Vrancije” objavili su kao halloween special krajem 2021. godine, a sada predstavljaju novu pjesmu “Neću, ne želim”. Zajednički potpisuju tekst, glazbu i aranžman, a za produkciju i snimanje bio je zadužen Marin Hraščanec. Rajnard i Nikola osim u CTD-u aktivni su na glazbenoj sceni u sklopu mnogih drugih projekata, do sada su surađivali s brojnim glazbenicima – The Gentleman, Sara Renar, Doringo, Ivan Grobenski, Anna Moor, Aleksandar Lazić bubnjarski sastav BUŠ? BUM!, Letarg i dr., a Nikola je osnivač i član benda Skotni vrag.

U današnjem svijetu gdje se brzina života nameće kao imperativ, a svakodnevica često guši našu osobnost i autentičnost, mladi se suočavaju s izazovom letargije kao nikad prije. Upravo ova tema je u fokusu novog singla ‘Neću, ne želim’ kreativnog dvojca CTD. Kroz ritmički zaraznu melodiju i lako pamtljiv tekst novi singl daje iskreni pogled na unutarnje borbe mladih generacija.

“CTD prvenstveno djeluje s ciljem izražavanja koje često započinje našim neobaveznim kreativnim druženjem uz glazbu, a kroz svoje tekstove želimo istaknuti neke od aktualnih problema našeg društva. Prvi singl bio je svojevrsna zezancija o vranama, dok je ‘Neću, ne želim’ prije svega pjesma otpora prema bilo kakvom pritisku, pjesma o inerciji, obvezama koje život nameće mlađoj generaciji, nepristajanju, a posebno o otporu i buntu koji postaju sve rjeđi fenomeni,” istaknuli su.

Kao pravi predstavnici svoje bezvoljne generacije zaključili su: “Možemo reći svašta o pjesmi, ali nećemo, odnosno…ne želimo. Pitajte nekog drugog.”

“Neću, ne želim” objavio je Intek Music, a pjesmu možete slušati na svim digitalnim glazbenim streaming servisima i na YouTubeu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X