Cura i dečko objavili singl ‘Woodstock’

Ove godine je 50. obljetnica Woodstocka, a u to ime duo Cura i dečko daju i svoj doprinos.

Cura i dečko – Woodstock

Cura i dečko su Vanesa Petrac i Ivan Marojević, glazbeni umjetnici koji od 2016. godine djeluju pod zajedničkim imenom Cura i Dečko.
Svestrani duo ostvaruje se kroz nastupe u zagrebačkim klubovima (Vinyl, Močvara..), kazališne suradnje (Astronauti, Ne čujem te, mrak je), hrvatsku tradicionalnu glazbu i ono omiljeno – singlove i spotove (Svjetlo, Mora).

Pjesma “Woodstock”  govori o osjećajima koji prate osobu kada je na omiljenom festivalu, užitak u sreći i slobodi ljeta i svih prijatelja koje je “jugo dopuhalo u pravom smjeru”, dok spot vodi kroz mladenačko šarenilo i entuzijazam. U bogatstvu detalja ističu se autori odjeveni u neobične maske čija je autorica upravo Vanesa – ručni rad koji kroz kontrast simbolizira avatare dvojca.

Spot je snimio Hrvoje Zalukar, svestrani zagrebački umjetnik, snimatelj i fotograf, pod čijom su palicom ova tri dana kreativnog truda zablistala u punom sjaju. Montažu spota potpisuje Willem Villi Miličević, audio-vizualni umjetnik svjetskog kova i bliski prijatelj. Pjesma je ime dobila po livadi gdje se dečko kao mali igrao, ne po festivalu, a spot je snimljen u Samoboru.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X