Daleka obala održala prvi samostalni koncert u Domu sportova

Iako bez Marijana Bana, ali uz njegovu potpunu podršku, bend je izvodio pjesme koje su obilježile brojne generacije.

Daleka obala u Domu sportova (foto: Josip Marković)

Tri sata zbornog pjevanja, u punoj dvorani Doma sportova, obilježilo je subotnji koncert Daleke obale. Iako bez Marijana Bana, ali uz njegovu potpunu podršku, bend je izvodio pjesme koje su obilježile brojne generacije. “Tonka”, “Roza” i “Morska vila”, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod” i “Osamdesete” vratile su publiku u vrijeme stalnih svirki i velikih koncerata. A baš je veliki zagrebački koncert u Domu sporotva označio i konačni povratak benda na velike pozornice, i to nakon 20 godina.

“Koncert Daleke obale u Domu sportova je sigurno jedan od najvažnijih, ujedno i najdražih, koncerata naše karijere. Puno je tu bilo faktora koji ga čine tako posebnim, od toga da nam je to ujedno i prvi samostalni koncert u Domu sportova uopće, i prvo dvoranski povratnički koncert na kojem smo publici prenijeli našu bogatu set listu u najboljem mogućem izdanju, uz rasvjetu, razglas, organizaciju i što je najvažnije, nas pozitivno svirački nabrijane,” prve su reakcije članova Daleke obale nakon koncerta u Zagrebu.

Kao veliko iznenađenje, cijeli koncert je na gitari svirao i veliki prijatelj benda Neno Belan, koji je već i prije pjevao s Dalekom obalom na koncertima i studijskim izdanjima kao vodeći vokal. “Nezaobilaznu bratsku pomoć nam je dao, kao što je to radio tijekom cijele naše karijere još od demo faze, naš brat Neno Belan koji je cijeli koncert svirao i pjevao s nama kao član benda, izjavio je Hrepa.

Daleka obala u Domu sportova

Između Daleke obale i Belana postoji snažna veza. “U stvari sam “član” tog benda od samih njegovih početaka, od “demo” faze, pa i od prije, naime Hrepa i ja smo i dečki iz iste ulice u Splitu, Zoki je svirao sa mnom u nekim srednjoškolskim bendovima, družimo se privatno, kao braća smo, Jadran je Janga svirao na Baćama, a ja pjevao u ekipi oko njega, a brat Jakša i ja smo nerazdvojni već preko 20 godina. A opet Marijan Ban je bio “predgrupa” prvog službenog koncerta mog benda Đavoli, tu smo se i upoznali. Kad je Daleka Obala startala sa radom, i kad su počeli snimati i svirati, uvijek sam bio uz njih, recimo više manje sve back vokale sam otpjevao na njihovim studijskim snimkama, ako malo bolje obratite pažnju, skužit ćete moju boju vokala, a onda smo imali i bezbroj zajedničkih nastupa, druženja, gostovanja, a i producent sam njihove treće ploče “Mrlje”, čak sam i gostovao na njihovim pločama kao solo vokal na par pjesama”.

Najveći teret na plećima ipak je imao Jakša Jordes koji je i najveće skeptike uvjerio da je pravi čovjek na pravom mjestu. Dečki iz benda jedva čekaju ponoviti priču na splitskim Gripama 30. travnja, u gradu u kojem je ova glazbena priča i nastala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X