Damir Imamović objavio novi album za američki Smithsonian Folkways

‘The World And All That It Holds’ dostupan je od danas.

Damir Imamović “The World And All That It Holds”

Novi album Damira Imamovića izlazi danas u izdanju slavne američke izdavačke kuće Smithsonian Folkways. Album donosi 11 pjesama: sevdalinki, sefarskih pjesama i Damirovih autorskih uradaka. Za ovaj projekt, Damir je okupio svoje stare drugove: Nenada Kovačića (perkusije), Ivana Mihajlovića (bas), Ivanu Đurić (violina), a gost na albumu je i Mustafa Šantić (harmonika i klarinet). Album je producirao londonski producentski dvojac Joe Boyd (Pink Floyd, Nick Drake) & Andrea Goertler (Saziso).

Damirov novi album svojevrsni je soundtrack novom romanu bosansko-američkog pisca Aleksandra Hemona (“Question of Bruno”, “Nowhere man”, “Matrix Resurrection”). Istoimeni roman i album čine tako jednu cjelinu podijeljenu u dva različita medija a povezuje ih ista imaginarna ljubavna priča o dvojici sarajlija: Osmanu i Pinti koji se pronalaze u rovovima tokom Prvog svjetskog rata i zaljubljuju. Roman ih prati kako bježe na istok, komunicirajući svoju ljubav i nostalgiju za rodnim gradom pjevajući jedan drugom sevdalinke i sefardske pjesme.

Album od danas možete pronaći na svim streaming platformama a na stranici Smithsonian Folkways možete pronaći sve dodatne informacije. Svoju prvu koncertnu promociju nove pjesme sa albuma doživjet će ovih dana Damirovim nastupima u londonskom Barbicanu (Milton Court, 21. svibanj), na kojem će se kao gost pojaviti i Aleksandar Hemon, ali i na Brighton Festivalu (Attenborough Centre, 22. svibanj) i u Hay-On-Wye (Hay Literature Festivalu, 27. svibanj).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X