Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević objavili album ‘Mačka na vrućem limenom krovu’

Iako nikad nisu fizički posjetili prostore američkog juga, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević glazbeno su rekonstruirali zvukovlje mjesta o kojem u svojoj slavnoj drami piše Teenese Wiliams.

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević (Foto: promo)

U toj glazbenoj avanturi koristili su svoju veliku ljubav prema literaturi 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća i američkoj moderni te njihovim filmskim i kazališnim rekonstrukcijama. Tako je njihov novi nosač zvuka “Mačka na vrućem limenom krovu”, soundtrack istoimene hit predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Na predstavi su radili s poznatim kazališnim redateljem Paolom Magellijem kojeg opisuju kao strastvenog kreativca te velikog poznavatelja glazbe s kojim su otkrivali nove glazbene pravce. U ovom soundtracku nastojali su povezati elemente bluesa, jazza, elektronike i rock & rolla na njima svojstven način.

“Meni, teškoj obožavateljici Tennesseeja je ovo bio “tekstualni barok” i s Mrletom, Paolom, Željkom, uživala sam u svakoj sekundi približavanja toj vrlo kreativnoj fazi sredine prošlog stoljeća. Iskreno, osim tehnološkog nedostatka, stvarno bih voljela da sam živjela i da živim u tom vremenu”, kaže Ivanka Mazurkijević.

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – Mačka na vrućem limenom krovu

“Lijepo je bilo ovaj vrhunski tekst raditi s Paolom Magelijem, Zrinkom Cvitišić, Filipom Vidovićem, Milanom Pleštinom, Ksenijom Marinković, Dušan Bućanom, Anom Begić Tahiri, Liviom Badurinom i Goranom Grgićem. Nastojali smo povezati razne glazbene elemente i sve to s vrhuskom ekipom s kojom je bio veliki izazov i čast raditi”, komentira novi nosač zvuka Damir Martinović Mrle.

Soundtrack je snimljen u njihovm studiu Colours Lift, koji nema stalno mjesto boravka već je neprestano na putu. Na albumu možete čuti dvije pjesme koje pjeva Zrinka Cvitešić i jednu koju izvodi Filip Vidović. Ostale pjesme pjeva Ivanka Mazurkijević.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X