Dancing Bear formalno postaje dio Warner Music Group obitelji

Sporazum će omogućiti globalnu distribuciju izvođača Dancing Beara od strane ADA-e i dati im priliku da postanu dio Warner Musica. Novi ugovor također obnavlja licencni sporazum koji pokriva Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju.

Dancing Bear tim (Foto: promo)

Warner Music Group preuzeo je manjinski udio u nezavisnoj hrvatskoj glazbenoj kući Dancing Bear. Ugovor će omogućiti izvođačima Dancing Beara da iskoriste infrastrukturu platforme ADA, ogranka globalne distribucije i izdavačkih usluga Warner Musica te će imati priliku postati dio globalnog Warner Musica rostera. Također obnavlja se i licencni ugovor koji pokriva Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sjevernu Makedoniju.

Ove dvije tvrtke blisko surađuju već gotovo 30 godina, pri čemu Dancing Bear djeluje kao nositelj licence Warner Musica u Hrvatskoj od 1996. Sestrinska tvrtka, Dancing Bear Publishing, također djeluje kao lokalni predstavnik Warner Chappell Musica, izdavačkog ogranka Warner Music Groupa.

Dancing Bear, osnovan 1990. godine, jedna je od najdugovječnijih i vodećih diskografskih kuća u Hrvatskoj. Izdavačka kuća objavila je glazbu nekih od najznačajnijih domaćih i regionalnih izvođača, među kojima su Dalmatino, Dino Dvornik, Daleka Obala, Darko Rundek, Hladno Pivo, Kojoti, Kawasaki 3P, Zdenka Kovačiček, Goribor, Vlado Kalember & Srebrna Krila, Alen Vitasović, Ibrica Jusić, Majke, Gustafi, Bambi Molesters i Baba Yaga.

Silvije Varga, suosnivač i direktor Dancing Beara, govori: “Ova investicija Warner Musica glas je povjerenja u budućnost glazbe Zapadnog Balkana. Radujemo se zajedničkoj suradnji kako bismo glazbu s našeg postojećeg rostera prenijeli širem svijetu i otkrili sljedeću generaciju lokalnih talenata.”

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorica Warner Music South East Europe, dodaje: “Jako sam zadovoljna što proširujemo naš ugovor s Dancing Bearom, koji ima nevjerojatnu reputaciju u regiji kao ključni igrač u industriji. Već radimo na zajedničkim izdanjima u EDM prostoru i planiramo proširiti našu suradnju u nadolazećim mjesecima.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X