Dancing Bear se od Ennia Morriconea oprašta uz kompilaciju ‘For a Few Guitars More’

Kao hommage Enniju Morriconeu Dancing Bear je prije 18 godina u svjetsku distribuciju pustio kompilaciju ‘For a Few Guitars More: A Tribute to Morricone’s Spaghetti Western Themes’ na kojoj su se našli najpoznatiji svjetski surf rock i instrumental rock bendovi iz čitava svijeta.

Ennio Morricone (foto: promo)

Slavni talijanski skladatelj i dirigent Ennio Morricone napustio nas je danas u 92. godini. Maestro čija je glazba obilježila više od 500 filmskih uradaka i neke od najpoznatijih filmova svih vremena, svijet je oduševio svojom suradnjom s redateljem Sergiom Leoneom na kultnim vesternima “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”. Njegov rad nagrađen je i prestižnom filmskom nagradom Oscar, tri Grammyja, tri Zlatna globusa, šest nagrada BAFTA te mnogim drugim svjetskim i europskim nagradama.

Generacije rock-glazbenika fascinirane su glazbom Ennija Morriconea, a o posebnoj ljubavi surf-rock bendova i Morriconea govori činjenica da je glazbeni genijalac svoje prve filmske skladbe za špageti-vesterne pisao djelomično i nadahnut tada svježom surf-rock scenom s početka ’60-ih.

‘For a Few Guitars More’

Kao hommage čovjeku koji je nemjerljivo utjecao na modernu glazbenu scenu snimljena je prije 18 godina kompilacija “For a Few Guitars More: A Tribute to Morricone’s Spaghetti Western Themes”, album koji donosi sedamnaest dragulja, skladbi Ennija Morriconea koje je on skladao za špageti-vesterne, a njih su tom prilikom obradili najpoznatiji svjetski surf rock i instrumental rock bendovi iz čitava svijeta.

Urednici ovog izdanja koje je Dancing Bear s ponosom stavio u svjetsku distribuciju 2002. jesu Dalibor Pavičić, gitarist naših vrhunskih sastava The Bambi Molesters i The Strange, i Larry White, ekspert za spaghetti westerne i surf rock.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X