David Byrne se okomio na streaming servise

Bivši frontmen Talking Headsa u svom blogu na Guardianu iskazao je negativno mišljenje spram servisa poput Spotifyja jer smatra kako oni više odmažu nego pomažu mladim glazbenicima koji se probijaju.

David Byrne (Foto: Ron Baker, izvor: Wikipedia)

David Byrne navodi kako novi glazbenici neće biti u stanju preživjeti od premalih honorara koje dobivaju od servisa kao što je Spotify zbog čega se neće moći fokusirati na glazbu u mjeri u kojoj bi trebali.

Na blogu na Guardianu pjevač je konstatirao: „Ja mogu preživjeti jer se ne oslanjam na djeliće prihoda od glazbenog streaminga, kao i Thom Yorke i drugi poznati glazbenici. Ali oni koji tek dolaze na scenu nemaju tu prednost. Neki nisu došli do točke u kojoj mogu zaraditi za život na nastupima i licenciranjem, pa što oni misle o tim uslugama?“

Zatim je naveo: „Ono što je na kocki nije toliko opstanak umjetnika poput mene, već  umjetnika u nastajanju i onih koji imaju samo nekoliko zapisa ‘za pojasom’ (kao što je St. Vincent, moj trenutni touring partner, koja baš i nije poznata). Mnogi glazbenici poput nje, koji su dobro izvježbani i vrlo talentirani, s vremenom će morati naći posao negdje drugdje ili se okrenuti onom što im je činiti da bi zaradili za život. Bez novih umjetnika, naša budućnost kao glazbene kulture izgleda strašno.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X