David Gilmour govori o turneji, po prvi put nakon osam godina

Bivši gitarist Pink Floyda je u novom intervjuu za Uncut između ostalog pričao i o potencijalnoj turneji svog nadolazećeg albuma ‘Luck and Strange’.

David Gilmour u pulskoj Areni (Foto: Zoran Stajčić)

Izlazak novog albuma Davida Gilmoura “Luck And Strange” zakazan je za 6. rujna ove godine. O konkretnoj turneji, budućim datumima i destinacijama Gilmour nije govorio ništa konkretno, ali je kazao kako planira još snimanja, odnosno ulazaka u studio nakon što turneja završi, jer će ga to praktički prisiliti da se koncentrira na pisanje pjesama.

“Mislim, imamo još puno napola oblikovane glazbe s kojom možemo početi. Namjera je izvući još nešto što je prije moguće”, izjavio je David Gilmour za Uncut.

Također se pojavilo i pitanje tome koje pjesme Pink Floyda bi bile koncertno uključene, s naglaskom na 1970-te, na što je Gilmour rekao da ne osjeća spremnost za to, već bi vjerojatnije izvodio pjesme iz drugih desetljeća.

“Barem jedna iz 60ih. U prošlosti smo izvodili “Astronomy Domine”. Ona je zabavna i potakne ljude na sretan početak. Ima pjesama s ‘Momentary Lapse Of Reason’ i ‘The Division Bell’ albuma. Mislim da je ‘High Hopes’ dovoljno dobra kao sve što smo ikad napravili”, kazao je Gilmour.

No, daleko zanimljiviji se činio odgovor o pratećem bendu u kojem je došlo do personalnih promjena ponajviše zbog pjesama Pink Floyda koje su izvođene i načina kako su izvođene, što daje naslutiti da Gilmour želi u budućnosti unijeti promjene na tom planu i probati otvoriti neku novu percepciju, od one uobičajene kad je riječ o nasljeđu Floyda.

Dakle, govoreći o izmjenama koje je napravio u svom bendu Gilmour je izjavio: “Sve je bilo previše robotski, a nekim ljudima bi bilo bolje u Pink Floyd tribute bendu. Pa sam mislio da ćemo dobiti ljude koji su istinski kreativni i dati im malo više prostora. To je plan. Tako da ćemo imati neke od mlađih momaka uz Guya i Webb Sisters, koji su pjevali s Leonardom Cohenom na njegovim posljednjim turnejama.”

Glazbenik je također bio upitan razmišlja li hologramskom Pink Floyd showu po uzoru na ABBA Voyage, na što je odgovorio: “Ako se pojavi netko sa svim novcem i briljantnim idejama, a onda kad se složimo s nizom vrlo, vrlo teških uvjeta i zahtjeva, rekao bih: ‘Da, OK.'”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X